Skip to content

“Menja sa, d’aquí”, gust pel producte local i de temporada

Els productes de temporada surten més barats i són més gustosos. És una obvietat que tots els consumidors hauríem de tenir presents. I és en aquest sentit que, coincidint amb un moment de punta de consum alimentari com solen ser les festes de Nadal, l’Ajuntament de Manacor ha presentat la campanya ‘Menja sa, d’aquí’, impulsada pel departament d’Agricultura i Mercats de l’Ajuntament de Manacor per fomentar el consum de productes locals i de temporada. «Es tracta d’una campanya que reuneix diferents ingredients i que es poden resumir en tornar als hàbits i a la saviesa que coneixia els ritmes del camp i adaptava la dieta i el rebost a aquells productes que fora vila els donava a cada moment de l’any», ha explicat la delegada d’Agricultura i Mercats, Cristina Capó. En definitiva, una aposta per la salut, per la sostenibilitat, el quilòmetre zero, els productors locals i més avantatges per a la butxaca.
Des de dilluns que ve, totes les persones que vagin a la plaça de les Verdures de Manacor podran trobar-hi tres estructures que mostren el calendari natural de les fruites i verdures de cada estació. L’Ajuntament també hi ha col·locat pòsters de les diferents fruites i verdures amb una explicació dels seus beneficis nutricionals i que s’aniran canviant en funció del moment de l’any. Es tracta d’una manera de tenir a la vista els productes de temporada i els beneficis que ens aporten quan els consumim.

A més, a partir de dimarts, totes aquelles persones que vagin a comprar a la plaça de les Verdures també seran obsequiades amb un imant que il·lustra quines fruites i verdures podem trobar a l’hivern, i la resta s’anirà obsequiant a mesura que arribi cada estació. Amb aquesta iniciativa, s’ajuda aquelles persones que ja no tenen el coneixement que tenien les generacions anteriors de quins són els productes de temporada a fer la compra d’una manera més conscient i responsable. Podran consultar els calendaris tant quan vagin a comprar a plaça, i a casa si tenen els imants, a més de les xarxes socials de l’Ajuntament.

Back To Top
Search