Skip to content

“No pretenem lucrar-nos amb l’artista”

Ho diuen al seu cartell de presentació a xarxes: “Un punt de trobada i diàleg entre creadores i públic”, això és Mäus, la nova sala d’art que s’inaugura a Manacor dissabte que ve. L’espai obrirà les portes a partir de les 18.30h, amb vinils i música i amb una mica de picada per als assistents. Res que no s’hagi vist a tants d’altres espais com aquest. Però aquí s’hi respira un aire diferent. Mäus és una iniciativa que surt de dues creadores, Marina Cànovas i Sthep Melgar. Ambdues vinculades al món de la fotografia i les belles arts, s’han decidit a obrir aquesta nova sala d’art en el desert expositiu en què s’ha convertit manacor d’uns anys ençà.
Segons ens conta Marina Cànovas, “Mäus és una sala d’art, però hi caben altres propostes que no siguin exposicions, com ara projeccions, tallers i altres propostes variades”. “La nostra idea”, continua, “és que sigui un espai amb un funcionament dinàmic i no tenir una exposició cada mig any, sinó que vagin rodant, i que mentre hi ha les exposicions muntades hi pugui haver actes de tot tipus”. Per això, diu Cànovas, “posam aquest espai a disposició de qui vulgui exposar, i ja tenim algunes exposicions individuals pactades per als pròxims mesos”. Sempre fa un respecte parlar d’artistes emergents,  però la fotògrafa i creadora manacorina, sí que reconeix que els creadors que hi exposaran s’espera que duguin “una línia un poc fresca, contemporània, actual, amb propostes atrevides i fugint una mica d’allò més clàssic”. En aquest sentit, aclareix que “tant si vols exposar per la via pública com a sales privades, no és fàcil, i econòmicament té uns costs bastant elevats. La nostra proposta facilita un poc aquesta part i això podria fer que molta de gent jove s’animàs a engegar projectes que es podrien exposar a Mäus”. De fet. la nova sala d’art manacorina no cobra als creadors per exposar perquè “no pretenem lucrar-nos amb l’artista, ni lucrar-nos tampoc en termes generals. La idea és mantenir l’espai, però no per guanyar-hi res”.
El projecte de Mäus, per tant, “va sortir per la falta d’espais  i també per la necessitat de no haver d’anar sempre a cercar a fora i generar a prop alguna cosa que sigui un espai de trobada dins el món de les arts plàstiques i visuals”.
Dissabte, idò, qui vulgui conèixer la sala Mäus ho podrà fer a partir de les 18.30h i si s’hi acosta hi podrà contemplar obres de creadors tan diversos com Bel Gomila, Lorena Ruiz, Cati Cànoves, Tià Urrea, Lluïsa Febrer, Alice Oplatkova, Domènec Boronat, Núria Sánchez o Pato Conde, fins a un total de 16 creadors, la majoria dels quals estan vinculats amb Manacor, però que també n’hi ha de Sant Llorenç, de Palma, de Barcelona o de Madrid.
Inauguració a banda, les impulsores del projecte aniran informant a través de xarxes socials quins dies estarà obert el local per a les persones que vulguin visitar l’exposició. La sala està situada a l’avinguda Baix des Cos número 35.
Back To Top
Search