Skip to content

NOTÍCIA

Les peces més interessants de les col·leccions amagades del Museu surten a la llum amb el llibre “Peces del mes”

“La peça del mes és una iniciativa que aquí va començar l’any 2006 i que en molts de museus arreu del món serveix per aprofundir en l’estudi d’objectes que normalment romanen en els museus i que no són accessibles al visitant”, explicà la directora del Museu de Manacor, Magdalena Salas. Deu anys després de l’inici d’aquesta iniciativa el Museu de Manacor va presentar el llibre que en un sol volum recull els estudis diversos que s’han fet sobre 74 peces del museu que no formen part de la col·lecció permanent.

“L’objectiu, com en cada presentació de la peça del més, és doble: volem que els nostres visitants agafin consciència que el museu té un fons amplíssim que va molt més enllà del que es pot veure exposat i volem que els especialistes de tot el món puguin aprofundir en l’estudi de les peces que conservam per poder completar la informació de què disposam”, ha afegit la directora del Museu.
El nou llibre es va presentar dijous al Museu d’Història de Manacor, després de la visita guiada que es va fer a l’exposició que commemora els 90 anys del Museu. Des de la delegació de Cultura, la regidora Antònia Llodrà manifestà que “el museu té tres funcions importantíssimes que són la conservació, la investigació i la difusió del nostre patrimoni històric i amb el projecte de les peces del mes es potencien totes perquè les peces de la col·lecció que és de tots els manacorins es posen en contacte amb experts que hi poden aprofundir i donar valor”.
En el llibre Peces del Mes del Museu d’Història de Manacor, s’hi poden trobar peces de més de mil anys d’antiguitat, com el punxó d’os del jaciment de sa Ferradura, o peces que molts han vist en funcionament, com el carretó de gelats de Can Xispa o fins i tot el bombo que es feia servir en el sorteig dels quintos.
A banda del llibre sobre les peces del mes, el Museu de Manacor va presentat una altra iniciativa la setmana passada. La Secció Etnològica del Museu de Manacor, que s’ubica al molí d’en Fraret, va presentar dimecres el Llibre d’Artista que varen realitzar conjuntament els quinze participants en els tallers de La tardor als museus que organitza el Consell de Mallorca. “Els participants s’han basat en les feines del camp i en les estacions de l’any i ho han interpretat des de les seves referències culturals”, ha afegit la directora del Museu. El llibre d’artista quedarà dipositat al molí d’en Fraret i es podrà veure fins al proper estiu.

PUBLICITAT

Back To Top
Search