Skip to content

Presentada la 21a edició de la Fira de Teatre de Manacor

Un centenar de persones han acudit avui a la presentació de la Fira de Teatre de Manacor. Com els darrers anys, l’acte ha tengut lloc al vestíbul de l’Auditori, i ha comptat amb un esquit d’un dels espectacles que formaran part de la Fira. En aquest cas, han estat els components del muntatge “Tothom ho sap”, creat a partir de cançons de Leonard Cohen, que canten en anglès i reciten en català, els qui han donat un sus íntim i entusiasta a la Fira.

El director insular de Cultura, en representació del vicepresident del Consell de Mallorca, ha pres la paraula. Rafel Creus ha explicat que “fa molts d’anys que vénc a la Fira, i hi veia una gentada que venia de molts de pobles, i gent que venia de Palma. Però també em sorprenia la qualitat dels espectacles que s’hi representaven. Em va cridar tant l’atenció tot allò que vaig entrevistar Tomeu Amengual. Ara, tants d’anys després, Amengual continua al capdavant d’aquest teatre, que s’ha onsolidat a nivell nacional. Qualsevol altre esdeveniment que surti a intentar tapar-ho o a ocupar el seu espai fracassarà”. Creus acabà dient que “si heu aguantat tots aquests anys és senyal que hi ha un substrat realment important. Crec molt en aquestes coses, i ara que ho veig des del costat institucional, em reafirm que la nostra feina és donar suport a aquesta casta d’esdeveniments”.

Seguidament ha parlat Pedro Rosselló, batle de Manacor, que ha recalcat que “el teatre és una de les nostres senyes d’identitat. Em sent orgullós de tenir un teatre tan viu i tan inquiet”. El batle ha afegit que “no sols és un projecte artístic, sinó també cultura, educatiu i social, que, a més, dóna la possibilitat d’impuls als nous professionals, i permet que es puguin mostrar espectacles davant el públic de Manacor, però també davant els professionals que els poden contractar arreu del territori”. Rosselló ha acabat dient que “tenim un teatre a l’altura i a l’òrbita del teatre mundial”.

El darrer a parlar ha estat Tomeu Amengual, gerent del Teatre de Manacor, que ha volgut remarcar “la importància que donam als espectacles de Mallorca, la qual cosa explica el suport institucional que rebem”. Amengual també ha recordat que enguany hi ha 39 espectacles programats en un total de 44 funcions, que podrien pujar a 47, segons les afluències de públic i les negociacions que encara estan obertes amb les diferents companyies.

La Fira alçarà el teló el 23 de setembre amb Dansa d’agost, de La Perla 29. “Tothom ho sap”, l’espectacle que avui ha servit per presentar la Fira, tendrà lloc el 31 d’octubre. A banda de la Fira “estricta”, el festival s’allargarà amb els espectacles Off Fira, els mesos de desembre i gener; el Firó, durant tot el mes de novembre, i els espectacles de platea, que aniran farcint la fira durant aquests quatre mesos intensos que ens esperen.

 

Back To Top
Search