skip to Main Content

Quina empresa de Manacor fa els pastissets de la jura de la Constitució de la princesa espanyola?

El digital 20minutos.es ha publicat al seu compte de Twitter un vídeo en què es mostra com s’elaboren els acabats dels pastissets que es repartiran per gentilesa de la Comunitat Autònoma de Madrid, comandada pel PP d’Isabel Díaz Ayuso, entre la gent congregada per celebrar la jura de la Constitució per part de la princesa espanyola Elionor de Borbó.

Com es pot veure en el vídeo amb lletres ben clares i ben grosses, les caixes amb aquests pastissets duen el nom de Manacor, sense que s’hi precisi, però, quina és l’empresa que fabrica aquests dolços, que duen una cobertura amb els colors de la bandera espanyola?

La resposta ens l’ha donada una lectora. Efectivament, des del 1753 i a Móstoles hi ha una pastisseria amb el nom de Pasteleria Manacor, que ha estat l’encarregada d’elaborar aquests dolços tan patriòtics.

Segons l’historiador Albert Carvajal, a final del segle XVIII foren molts els mallorquins que partiren cap a Madrid a fer feina. De fet, no està clar si aquesta empresa històrica madrilenya podria tenir origen manacorí, atès que fa només cinc anys, el 2018, que va assumir Manacor com el nom de la marca, que abans era Pastelería Cala Millor, una marca, aquesta segona, que data del 1978. La família Martín Pérez és la que regenta, segons expliquen a la seva pàgina web, aquesta empresa des del 1753, fa vuit generacions.

Són dies d’agitació política important a Espanya., tant per les negociacions de Pedro Sánchez i el PSOE amb els partits independentistes del Principat amb l’objectiu d’assolir una majoria suficient per tornar ser investit president, com també per aquest acte protocol·lari vinculat a la continuïtat de la Monarquia al capdavant de la prefectura de l’Estat.

 

Back To Top
Search