Skip to content

“Serà un dels darrers concerts amb aquestes cançons i amb el nom de Jorra i Gomorra”

Daniel Gómez a la bateria, Carlos Gómez a la guitarra i amb la veu, Biel Riera al baix, Toni Llull a la percussió, teclat i amb la veu, i Jorra Santiago a la guitarra i amb la veu i les cançons són Jorra i Gomorra. Ara, després de Música sèria i A Manacor, presenten el seu nou disc prepandèmic Vellut i purpurina. Serà dia 4 de gener al Teatre de Manacor i a les 19:30.

Sí, Vellut i purpurina es presenta dia 4 al Teatre. “Serà un concert especial, perquè tendrem uns convidats sorpresa que ara no revelarem, però també perquè serà un dels darrers que farem amb aquest repertori i amb aquest nom, perquè les cançons dels altres discs ja fa cinc o sis anys i també perquè a partir d’ara segurament publicaré amb el meu nom, Jorra Santiago”. Això diu el mateix Jorra d’aquest concert, que “serà una festa amb alegria, i a l’espera que remeti la pandèmia”. El cantant de Jorra i Gomorra recorda que “l’havíem de fer el mes de juny de l’any passat i es va haver d’ajornar perquè un membre del grup va tenir la Covid-19 i no hem trobat data fins ara”.

Jorra Santiago explica que Vellut i purpurina és un retorn a la manera de fer d’abans: “Jo feia les cançons a ca nostra i les enregistrava allà amb uns mitjans absolutament precaris. Música sèria, per exemple, es va enregistrar tot als Estudis Favela, igual que A Manacor. Ara amb Vellut i purpurina em feia ganes recuperar aquesta dinàmica de fer coses a l’estudi i de fer coses a casa. Per això està enregistrata cavall entre l’habitació de ca nostra i l’estudi”.

En parlar del títol, Jorra Santiago diu que “vellut” i “purpurina” són dues paraules que em remeten al glam rock dels anys setanta, amb grups com T-Rex, David Bowie o Mott the Hoople. De fet, la portada va també en aquest mateix sentit, amb Sebastià Caldentey tot maquillat, aquestes icones del glam rock volien jugar amb el gènere, que fos una mica més fluid”.

Jorra Santiago veu el moment actual com a “difícil per a la música alternativa, perquè de concerts i festivals se’n fan però els cartells tendeixen a ser més conservadors, en el sentit que de vegades els festivals i els cicles de concerts solien obrir foradets per als grups una mica més alternatius, i ara és més complicat perquè bàsicament es volen vendre entrades”. En qualsevol cas, sí que creu Jorra que “ara és un moment bo per fer cançons i per muntar projectes”.

Com ja es desprèn de les primeres paraules que enceten aquest escrit, no pareix que hi pugui haver un nou disc de Jorra i Gomorra. “Jo he tengut moltes altres històries, he començat a fer feina a la Universitat, he enregistrat un altre disc amb Miquel Serra i hem fet molts d’assajos amb ell, he fet cançons per Téntol… i no he tengut temps per fer cançons per a Jorra i Gomorra”, diu Jorra Santiago, que cercarà un futur per a aquest projecte: “Ja trobarem qualque divertida per fer. El que està clar és que no m’aturaré, això segur”, acaba dient.

Back To Top
Search