skip to Main Content

Setmana Santa a Manacor

Els actes i processons començaran el Dissabte del Ram amb la benedicció de les palmes i acabaran el dia de Pasqua amb l’Encontre

L’acte inaugural del Dissabte del Ram, dia 1 d’abril, donarà el sus a la Setmana Santa de Manacor. A partir de les 19.00 h del capvespre s’exposaran els estendards de totes les confraries del municipi; actuaran la Coral del Conservatori i la Banda de Música; i dirà el sermó la quaresmera Llucia Salleras Julià, que és la presidenta d’Escola Catòlica de les Illes Balears.

L’endemà, el Dia del Ram, hi haurà la benedicció de palmes a diferents indrets durant tota la jornada. I arribat el capvespre, tendrà lloc la missa dels Dotze Sermons a l’església del Sagrat Cor a les 18.30 h, el Via Crucis a Porto Cristo a les 19.30 i la processó de Crist Rei a les 20.30, la qual començarà i acabarà a la parròquia de Crist Rei.

Dimarts, Dijous i Divendres Sant tendran lloc les tradicionals processons d’aquesta celebració. Dimarts 4 hi haurà la processó del Silenci i la Pregària que sortirà a les 21.00 h de l’església del convent de Sant Vicenç Ferrer i acabarà a l’església de la Mare de Déu dels Dolors. El delegat de Festes, Artur Aguiló, recorda que durant aquesta només “surt la coral d’Antiqua i és molt solemne i sentida” i que “no surten passos, només el Crist de l’Agonia”.

Dijous Sant n’hi haurà a Porto Cristo i Manacor. La de Porto Cristo partirà en haver acabat la missa, que és a les 19.30 h, des de la parròquia de la Mare de Déu del Carme; i la de Manacor, la processó de la Sang, arrancarà a les 21.30 h des de la parròquia dels Dolors.

I la de Divendres Sant, la processó del Sant Enterrament serà, igualment, a les 21.30 h i les confraries i passos sortiran i acabaran a la parròquia de la Mare de Déu dels Dolors. Enguany, la Confraria de Jesús dels Natzarens serà la portadora del Sant Crist. Un acte que segons Aguiló “posa els pèls de punta, sobretot quan la banda toca la peça del manacorí Ribotet”. Així mateix, a Porto Cristo hi haurà el davallament a les 19.30 h a la parròquia de la Mare de Déu del Carme.

A més, hi haurà un espai habilitat a la plaça del Cós per persones amb mobilitat reduïda.

A part de les processons també hi haurà els actes litúrgics que corresponen a aquesta setmana. I, fora del programa, des de la delegació de Gent Gran han organitzat un concurs de rubiols.

L’encontre

El dia de Pasqua es podrà assistir a la processó de l’Encontre. A Manacor serà a les 10.45 h: el Crist Ressuscitat sortirà de la parròquia de la Mare de Déu dels Dolors i la Mare de Déu de l’església del convent de Sant Vicenç Ferrer. Es trobaran a la plaça de sa Bassa i, des d’allà, faran un recorregut plegats fins a tornar a arribar a la parròquia de la Mare de Déu dels Dolors. Després hi haurà el cant de Sales.

A Porto Cristo serà a les 11.00 h i se celebrarà als voltants de la plaça de l’església.

Demanen respecte

Artur Aguiló fa una crida al respecte. “A la Setmana Santa la pot viure qualsevol persona, sigui per fe, perquè li agrada el folklore o per tradició”, “deman un respecte amb els actes de Setmana Santa perquè t’agrada veure que surten d’una manera digna”, diu el delegat de Festes.

Així mateix, fa un reconeixement a la feina feta per part de les confraries perquè les festes surtin.

Back To Top
Search