Skip to content

“S’han de modificar les restriccions de la ZPR per no expulsar els clients del centre ni condemnar el comerç”

Magdalena Garcia (Manacor 1975) ha estat sempre vinculada al sector del comerç i des de ben joveneta ha militat a les files del
Partit Popular. S’ha convertit en regidora després d’ocupar el número dos a les llistes electorals dels populars.

Pensaves en convertir-te en regidora a l’Ajuntament quan començares a militar al PP?
La veritat és que som del Partit Popular des dels 21 anys. Conec bé les persones que estan vinculades a la nostra formació i sempre he intentat aportar el meu gra d’arena. En la possibilitat de ser regidora hi vaig començar a pensar seriosament l’any 2019, quan na Maria Antònia Sansó va voler que ocupàs el número 8 de la llista. Des de l’any passat som la secretària general del partit a Manacor. Però ha estat enguany, que he anat de número 2, que he pogut formar part del consistori com a regidora.

Amb el vostre bagatge personal i professional, què voleu aportar a Manacor i a la seva gent?
Sempre he estat vinculada al comerç, he fet de dependenta i he obert negocis a Manacor, a Porto Cristo i en altres zones de la costa manacorina. La de Comerç és una àrea que conec molt bé i pens que hi tenc coses a dir. Si pensam en la situació actual, a Manacor la implantació de la ZPR al centre ha duit més problemes que solucions als comerciants. No es poden tancar 67 carrers d’un dia per l’altre, hem detectat improvisació per part de l’equip de govern i s’haurien de plantejar actuacions perquè les restriccions viàries no expulsin els clients del centre, n’hem d’atraure cada vegada més perquè el comerç manacorí té moltes coses per oferir.

Parlau de manca d’aparcaments o de més coses?
Que fan falta aparcaments és evident. No ho diu el PP de Manacor, ho diuen tots els comerciants amb qui ens hem reunit. Si parlam de bars i de restaurants, creim que s’han de regular els renous que poden fer els locals, però farem al·legacions a la regulació dels horaris que s’ha aprovat en el ple d’aquest juliol perquè castiga els bars i les cafeteries, un dels sectors que més malament ho ha passat durant la pandèmia. Sempre ens diuen que Manacor és com un gran centre comercial a l’aire lliure. Però perquè això passi no només s’ha de dir. Fa falta fer qualque cosa, l’Ajuntament hauria de prendre la iniciativa i actuar amb tot el sector per potenciar-lo.

Els darrers quatre anys has format part de la Junta de Districte de Porto Cristo. Com és la relació actual entre el PP i AIPC?
Fa molts anys que visc a Porto Cristo i m’hi sent molt vinculada. He tengut l’honor de formar part de la Junta i nosaltres, com AIPC, som partidaris de potenciar-la i que realment sigui un òrgan al servei dels portenys i portenyes. Amb AIPC sempre ens hem entès sense cap problema, tenim una relació fluida i amb ells hem compartit governs municipals que han fet avançar tot el municipi.

En quins temes més insistireu com a regidora?
Hi ha molta feina per fer en la neteja viària i en el manteniment de les platges. També en la gestió econòmica. El desgavell que s’ha produït en el departament de Festes no es pot repetir. El control pressupostari no ha de permetre gastar més del que hi ha dins el calaix de l’Ajuntament.

Back To Top
Search