skip to Main Content

La Torre del Palau continua tancada al públic més d’un any després d’haver-se donat per acabada la seva restauració

L’anomenada llei Montoro actua com una espècia de mordassa laboral que impedeix als ajuntaments de crear noves places d’ocupació, per més que aquests mantenguin els comptes sanejats. Aquest seria el motiu principal pel qual, segons la portaveu de l’equip de govern de l’Ajuntament, Cati Riera, hauria impedit que més d’un any després de la seva inauguració, una vegada restaurada, la Torre del Palau, únic vestigi que ens queda del palau del rei en Jaume a Manacor, continuï sense poder ser visitada en un horari periòdic establert.

L’Ajuntament, segons Riera, ha sospesat la possibilitat d’establir un conveni amb la botiga de comerç just S’Altra Senalla, que ja empra la plaça de la Torre habitualment per als seus actes, perquè també poguessin obrir la torre al públic. Això, però, no ha resultat finalment possible, segons l’apreciació dels serveis jurídics de l’Ajuntament. Sí que es planteja la possibilitat que la botiga pugui tenir la clau de la Torre per poder obrir-la als visitants que així ho demanin.

Una situació semblant a la de la Torre del Palau va succeir amb el Molí d’en Fraret, el qual, una vegada restaurat i dotat amb la secció etnològica del Museu d’Història de Manacor, romania tancat sense possibilitat de ser visitat.

Va ser així que, a proposta de l’Associació d’Amics del Museu, es va signar un conveni entre aquesta entitat i l’Ajuntament perquè el Molí pogués tenir obert tres dies a la setmana. Aquesta mateixa situació, segons explica la presidenta de l’associació Maria Esperança Nicolau, “no la podem repetir, perquè l’associació no té capacitat per assumir també l’obertura de la Torre”, perquè ja amb prou feina té amb el manteniment de l’obertura del Molí. L’Associació, en el seu moment, ja fa fer una arreplegada i lliurament d’instàncies a l’Ajuntament reclamant l’obertura de la Torre del Palau perquè pogués ser visitada per manacorins i turistes.

Això de moment no ha estat possible. Caldrà veure si en els pròxims mesos s’aconsegueix establir un horari, per bé que sigui de forma parcial, que permeti la visita d’aquest bé patrimonial tan valuós.

Back To Top
Search