Skip to content

Un magatzem de nova construcció ocuparà el lloc dels vells escars de Porto Cristo, que ja s’han enderrocat

Els vells escars en runes que es trobaven just al costat de les oficines del port i de les taquilles de les embarcacions turístiques ja són història. La demolició d’aquestes construccions en mal estat ja és un fet i a banda d’acabar aquests treballs s’haurà de reforçar el mur que delimita i sosté la vorera i el carrer superiors. El president de la Junta de Districte de Porto Cristo, Joan Gomila, ha acompanyat el conseller de Territori, Marc Pons i el director general de Ports i Aeroports, Xavier Ramis, en la visita a les obres de demolició.

“Per a Porto Cristo i per a Manacor crec que és un dia alegre, culminen quinze anys de lluita per acabar amb aquestes runes i amb la mala imatge que representen”, ha explicat Joan Gomila. “Fa molts anys que insistim perquè aquest projecte tiri endavant i vull donar les gràcies a tots els polítics i tècnics que a la fi ho han fet possible”, afegí el president de la Junta de Districte de Porto Cristo. L’actuació costarà uns 48.500 euros i deixarà una superfície lliure d’uns 141 metres quadrats. A més de construir una estructura de contenció que permeti reforçar el mur que aguanta part del carrer superior, des de Ports de les Illes Balears han anunciat que “a causa del poc espai de magatzem de què disposam a Porto Cristo s’hi construirà una estructura amb aquesta finalitat”, ha explicat Xavier Ramis. D’aquesta manera sembla que tota la superfície que ocupaven els antics escars tornarà a ser de domini públic. En aquest sentit des de Ports de les Illes Balears han informat que “s’estan a punt d’adquirir els drets que dues famílies conservaven sobre dos dels escars”.

“Som conscients que a vegades és difícil valorar la importància de certs problemes locals que s’arrosseguen durant molt de temps però també tenim clara la repercussió sobre la qualitat turística i portuària que tendran aquestes obres”, ha comentat el conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons. Des del Govern han recordat també que a més de la demolició dels vells escars, “està previst que a principis de l’any que ve comenci l’ampliació dels banys i dels edificis de servei als usuaris del port, que costarà uns 45.000 euros, i també tenim a punt el projecte per consolidar tota la plataforma del moll i les obres previsiblement podrien començar després de l’estiu que ve”, ha afegit Pons. Aquesta obra suposarà una inversió de 750.000 euros i consistirà en el recalçat dels molls i la restitució de la cota del riuet. Aquesta acció es deu al fet que el moll del marge est del Riuet s’ha enfonsat pels problemes d’estabilitat dels terrenys que els suporten. Per això es reforçarà el moll mitjançant una cimentació profunda de la part terrestre de la riba est del moll, la que es troba a la part de la platja.

Back To Top
Search