Skip to content

El Mobofest aplega unes 4.000 persones en la seva tercera edició

Fotos: Pep Toni Fons

El Puig de Consolació de Sant Joan va aplegar els dies 17 i 18 d’agost, per tercer any consecutiu, el Mobofest, un festival de música i cultura i que neix de la mà d’un reduït grup de joves de la localitat. Actualment són una quinzena de persones d’entre 19 i 25 anys, tot i que al principi eren manco. “La idea va sorgir perquè estàvem una mica indignats: tenim molta música i molts artistes illencs però no hi ha cap espai on es puguin expressar i donar-se a conèixer” explica Maria Antònia Rosselló, una de les organitzadores del Mobofest. Entre les línies mestres del Mobo, hi ha també la idea de promoure, no només la música local sinó també la música independent: “Volíem servir de plataforma per tota aquesta gent. Pensam en un grup que cridi l’atenció com a cap de cartell però cercam també altres artistes, manco coneguts i d’aquesta manera ampliam l’espectre” afirma Arnau Moratinos, també de l’organització.


Enguany el festival ha crescut en tots els sentits. Amb noms com Joan Miquel Oliver, Dinamo o, per primera vegada, amb un grup internacional com Billie the vision & the dancers, ha aplegat 4000 persones i ha ampliat els concerts a tot el cap de setmana. “La primera edició fou l’any 2017 i vàrem comptar amb unes 700 persones. L’any passat foren 2.000 i enguany hem doblat el nombre de persones assistents” apunta Rosselló. Es tracta d’un festival gratuït i això és tota una proesa per part dels organitzadors. Expliquen que en la primera edició varen haver de posar doblers de la seva butxaca perquè el que havien aconseguit no els bastava per res. Així i tot, reconeixen que amb el pas dels anys gran part del festival se sustenta gràcies als doblers de l’associació: “Actualment, aproximadament, un 40% del pressupost surt d’espònsors i la resta de l’associació” explica Rosselló mentre afegeixen que l’any passat varen rebre una major quantitat de doblers per part de l’Ajuntament però que el seu objectiu és poder-se autogestionar. “És un festival gratuït per tal de difondre donar visibilitat a grups independents però alhora és una contradicció: el fet de fer-ho gratuït fa que la gent moltes vegades no sigui conscient del que costa fer música i viure-hi” argumenta Moratinos.
Sant Joan, amb poc més de 2.000 habitants aplega, un cop a l’any, un cap de setmana de música independent, local i de qualitat. Què li falta a Manacor per gaudir d’una iniciativa com aquesta? Segons el regidor de cultura, Mateu Marcé, la col·laboració entre la institució i les associacions ha de ser molt més forta del que ha estat fins ara i té clar l’objectiu de promoure la música local i independent: “No cal copiar formats sinó donar-li dues voltes: a Manacor tenim artistes i espais multifuncionals que estan en desús”.

 

Back To Top
Search