El que té de bo sortir a fora a estudiar (una de tantes coses) és que coneixes gent molt variada. Les meves companyes d’habitació de residència varen ser de procedència ben diferent, amb costums molt diferents i molt allunyats geogràficament. La primera va ser una al·lota japonesa amb la qual em vaig poder comunicar molt poc. La segona va ser una mexicana que estudiava arquitectura. Ens vàrem dur molt bé i la casualitat va fer que amb una altra estudiant mexicana i una altra de senegalesa formàvem un bon grupet.
Fa uns quants anys em varen passar aquesta recepta. Si us agraden les coques ben humidetes, aquesta és la vostra! Vinguda directa des de Puebla!
Ingredients
(he fet la meitat de la recepta ja que surt un pastís enorme, aquí teniu l’original)
Per a la coca:
280 g de farina (passada pel sedàs 3 vegades junt amb el llevat en pols)
2 culleretes de llevat en pols
260 g de sucre
8 ous M (separam blancs i vermells)
300 ml de llet
Per engatar la coca
400 ml de llet condensada
400 ml de llet evaporada
200 ml de nata per muntar
2 culleretes de Baileys
1 cullereta de vainilla en pasta
Per decorar
200 g de crème fraîche
2 cullerades de sucre en pols
1/2 cullereta de vainilla en pasta
Passa a passa
1. Folram un motle de 25 cm amb paper de forn.
2. Mesclam tots els ingredients per engatar la coca i ho reservam.
3. Pujam els blancs dels ous i quan vegem que blanquegen i comencen a pujar hi anam afegint el sucre a poc a poc. Quan la merenga estigui quasi pujada del tot afegim els vermells un a un fins que s’hagin integrat bé. Tot això és recomanable fer-ho amb unes varetes elèctriques.
4. Amb una espàtula de silicona hi afegim en tres vegades la farina, amb moviments envolvents, anant amb compte de no baixar el que ja tenim fins ara. Finalment afegim la llet. En tenir-ho tot integrat abocam la pasta dins el motle i ho posam de seguida dins el forn prèviament encalentit a 180º. Ho deixam uns 40-45 minuts o fins que en punxar amb un escuradents aquest surti ben sec.
5. Un cop tret del forn punxam tota la coca amb un pal de broqueta o un ganivet (sense treure-la del motlle) i abocam per sobre les tres llets que tenim reservades.
6. Un cop s’hagi begut tot el líquid i estigui un poc més freda, la podem treure del motle sobre el plat que la servirem i acabam de deixar refredar.
7. Mentre es refreda del tot preparam la nata amb les varetes. Pujam la nata i quan estigui quasi del tot afegim la vainilla i el sucre en pols. Acabam de pujar-ho tot junt.
8. Per acabar, posam la nata per sobre de la coca i espolsam per sobre un poc de canyella i sucre en pols. És habitual també posar fraules per sobre per adornar en comptes de canyella.