Skip to content

Coca de pinyons

Amb l’entrada de la nova llei educativa, la famosa LOMLOE, hi ha hagut qualcuns canvis en els cursos imparells de primària, secundària i batxillerat. Deixant de banda els (més que) possibles errors que aquesta llei pugui tenir, baix el meu punt de vista, ha duit una assignatura molt profitosa, el TRB.

El TRB, o treball de recerca de batxillerat és una assignatura on, per una vegada, els alumnes poden triar què volen fer. Per resumir, han de triar un tema del seu interès i han de fer una recerca sobre ell. Pot ser de qualsevol tema que estigui al seu abast i el que feim els seus tutors és ajudar-los a definir el camí des de la tria del tema fins la presentació i defensa del TRB davant un tribunal. Els tutors, com l’alumnat, pagam enguany la “novatada” de ser el primer any que es fa i per tant tenim encerts i errors.

Avui a l’IES Manacor hem gaudit d’un encert, una xerrada d’Antoni Tugores sobre la seva investigació per a la redacció dels seus magnífics llibres sobre cuina i gastronomia. La setmana passada també encertàrem amb una xerrada de n’Antoni Pasqual sobre la seva manera d’investigar diferents temes locals. El cas és que avui durant la xerrada ens explicava que va començar a recopilar i a investigar per por de perdre una informació valuosissima: la memòria no escrita de les receptes de les padrines de les padrines, perquè sí, la cuina en aquell temps era pràcticament només territori femení. Modestament, intent fer el mateix (en una escala molt menor) amb la memòria de les meves padrines i padrins i això és el que us duc en aquesta recepta de la llibreta de la meva padrina “Barrufau”.

Ingredients

• 300 g de sucre
• 100 g de coco deshidratat
• 150 g de farina
• 150 g de pinyons
• 1 tassa de llet
• Saïm per untar el motlle
• 5 ous
• 1 sobre de llevat en pols

Passa a passa

1. Primer de tot untam un motle amb el saïm, hi repartim els pinyons per la base i els costats i reservam.
2. Separam els blancs dels vermells dels ous i reservam aquests darrers. Pujam els blancs a punt de neu i mesclam els vermells amb el sucre.
3. Mesclam els vermells d’ou amb la llet.
4. En un bol a part mesclam el llevat, la farina i el coco.
5. Afegim la mescla de sòlids a la de líquids a poc a poc, integrant bé. Al final afegim els blancs d’ou pujats amb una espàtula amb moviments envolvents.
6. Abocam la mescla sobre el motle amb els pinyons i ho posam en el forn prèviament encalentit.
7. Amb el forn calent a 175º-180º hi deixam el motle fins que en punxar la coca amb un escuradents surti net.
8. Per acabar podem posar una mica de sucre en pols per sobre si volem.

Back To Top
Search