skip to Main Content

Comença el nou curs de l’Escola Municipal de Mallorquí

L’Escola Municipal de Mallorquí ja ha encetat el nou any acadèmic, el qual és especial per dos motius. Per una banda, torna la plena normalitat. I, per l’altra, tal com ha afirmat durant la presentació de les activitats el delegat de Política Lingüística, Sebastià Llodrà, “tenim el 50è aniversari a tocar i el curs comença amb una situació de l’escola envejable”.

Amb tot, la matrícula per apuntar-se a la primera tongada de cursos de català ja s’ha obert i es mantindrà així fins al pròxim dilluns, dia 19. Aquests duraran quatre mesos, des del setembre al gener.

Igual que en els darrers anys, oferiran la possibilitat de fer classes presencials al molí de’n Beió i a l’IES Porto Cristo. També es podran fer en línia, tot i que l’oferta d’aquesta modalitat disminueix perquè, segons ha indicat la directora de l’Escola Municipal de Mallorquí, Margalida Rosselló, “vàrem veure que hi havia molta necessitat de presencialitat i l’any passat la demanda dels cursos en línia va disminuir”. I és que, com bé ha apuntat, intenten adaptar “l’oferta de l’Escola a les necessitats que detectam i a la demanda”.

És per aquest motiu, també, que van canviant el nombre de cursos que ofereixen de cada nivell. Concretament, aquest 2022 – 2023 ofereixen tres cursos del B2 i tres del C1 perquè és el més demandat.

La part lúdica

L’altre eix vertebrador de l’Escola Municipal de Mallorquí són els cursos d’Història de Mallorca i els de ball de bot i instruments tradicionals. Per apuntar-se al primer, la matrícula estarà oberta des del 2 al 8 de novembre. I, per apuntar-se al segon, que també inclou cursos de mateixes, sons de pagès i xeremies, tamborí i flabiol, estarà oberta des del 3 a 10 d’octubre.
“Donen el caire social a l’Escola”, tal com ha afirmat la seva directora. A més de dotar-la de “transversalitat” generacional, segons ha apuntatLlodrà.

Festa de presentació

Per donar el tret de partida al curs acadèmic, aquest diumenge 2 d’octubre oferiran una festa al Parc Municipal on actuarà el grup Xanguito i també presentaran la campanya Du la llengua amb tu. Aquesta pretén aproximar la llengua catalana a la gent jove a través de la música i fomentar el consum d’oci en la nostra llengua. També que la gent visqui i estimi el català.

L’actuació començarà a les 20.00 h, però han demanat a la gent que hi vagi una hora abans. I és que durant aquest temps sonarà una llista de reproducció col·laborativa que s’haurà completat amb les cançons més votades i demanades pel públic. Això serà possible perquè des de principis d’aquesta setmana, s’ha pogut indicar quines són les cançons en català que volen escoltar al concert tot deixant un comentari a les xarxes socials de l’Escola Municipal de Mallorquí. Després, les més repetides i votades seran les que s’afegiran a la llista.

En aquesta celebració es repartiran bosses de tela entre els assistents.

Back To Top
Search