skip to Main Content

Torna la Setmana de la Mobilitat

Des del 16 al 25 de setembre Manacor acollirà diferents activitats per fomentar l’ús de la bicicleta o moure’s a peu com a substitut dels vehicles motoritzats. També es durà a terme un concurs a través de les xarxes socials.

Divendres 16 comença la Setmana de la Mobilitat a Manacor, la qual s’allargarà fins al pròxim dilluns 26 de setembre. Durant aquests dies es duran a terme diferents activitats i tallers per tal de fomentar l’anar a peu o en bicicleta en vers de moure’s pel municipi amb vehicles motoritzats. Ara bé, es concentraran en tres jornades concretes.

La primera actuació emmarcada dins la Setmana de la Mobilitat serà dia 16 i s’encaixa amb el concert que organitza l’Escola Municipal de Mallorquí al Parc Municipal en el qual actuarà Xanguito. En aquest conviden als assistents a anar-hi en bicicleta. A més, el tècnic de Medi Ambient de l’Ajuntament de Manacor, Toni Pasqual, explica que s’habilitaran uns aparcaments específics per aquests vehicles a pedals amb motiu de l’acte.

La següent jornada serà dijous 22, tot coincidint amb el Dia Mundial Sense Cotxes i estarà encaminada, una vegada més, a conscienciar a la gent a què utilitzi mitjans de transport alternatius. En aquest cas, diu Pasqual, “tancarem el trànsit al carrer de l’Amargura, al carrer Rector Rubí i a la plaça del Cós i durant el capvespre hi haurà activitats”. A les 17.30 h hi haurà jocs preparats per la ludoteca Temps Lliure i a partir de les 18.00 h, música i animació.

A més a més, trauran als carrers un fotoreclam específic per aquesta jornada i l’exposició “Tria la teva mobilitat”, la qual ja fa un any que està en marxa i ha passat per diferents centres escolars explicant els avantatges d’anar a peu o en bicicleta per Manacor, Porto Cristo o S’Illot. Aquests espais s’ubicaran als carrers que quedaran tancats al trànsit.

I la darrera jornada serà diumenge 25 a Porto Cristo. Allà es farà una bicicletada que recorrerà els carrers del nucli urbà i s’organitzaran, també, alguns tallers. La concentració serà a les 10.30 h al carrer d’en Bordils per poder partir a les 11.00 h.

Concurs de fotos

El dia d’activitat més intensa de la Setmana de la Mobilitat serà dia 22 i serà, precisament, durant aquesta jornada que es posarà en marxa un concurs de fotografies a través de les xarxes socials Instagram, Facebook i Twitter. Pasqual detalla que l’han organitzat “perquè la gent demostri com aquell dia està anant en bicicleta a fer les seves activitats diàries”. Per participar és suficient en pujar a alguna de les plataformes una imatge relacionada amb el Dia Sense Cotxes i posar l’etiqueta #pedalapedalaràs. La fotografia guanyadora serà la que acumuli més m’agrades. Puntualitzar que es podran votar dins dia 26.

Les tres imatges guanyadores tendran un premi, el qual s’anirà descobrint al llarg dels pròxims dies. Això sí, afirma el tècnic de Medi Ambient, tendrà a veure amb material ciclista.

Més actuacions

Tot i que aquesta setmana es posa l’accent en reivindicar l’ús de la bicicleta o moure’s a peu, el delegat de Medi Ambient, Sebastià Llodrà, afirma que “els darrers anys s’han posat mesures que pretenen facilitar moure’s per Manacor en bici o peu”. En destaca la ZPR o els aparcaments de bicicletes als aparcaments municipals.

Back To Top
Search