Skip to content

“El meu padrí va començar a repartir cafè als bars l’any 1940 i nosaltres continuam, però el negoci ha canviat i la competència és ferotge”

Amb els seus tres germans, Bel Maria Frau forma part de la tercera generació familiar al capdavant dels Cafès Samba. “El nostre padrí va començar l’any 1940 comprant i torrant el cafè que després el venia a diferents bars de Manacor. El negoci ha canviat molt, però som un dels cinc torradors que continuam actius a Mallorca, malgrat que ara es distribueixin unes 70 marques de cafè a l’illa”, explica Bel Maria Frau. “Fins a la dècada de 1980 teníem una botiga al carrer Peral, però continuam venent cafè al torrador, a l’avinguda de Baix des cos, tal com hem fet sempre”, afegeix. I és que d’aquest local i dels més de 30.000 quilos de cafè que torren cada any, en surt l’aroma que molts matins s’escampa arreu de Manacor. “Fa vuitanta anys que repartim cafè als bars i darrerament hem incorporat hotels, agroturismes i màquines de cafè que funcionen amb monedes i amb el nostre cafè”, afegeix una de les propietàries de l’empresa. “La competència és molt forta en el sector del cafè, han arribat marques de fora que ofereixen maquinària als bars i estiren els preus, nosaltres som relativament petits i no podem regalar el cafè perquè el preu dels grans ha pujat un 30% els darrers anys. I també ho ha fet l’energia que fa funcionar el torrador”, conclou.

Back To Top
Search