Skip to content

Tres casiners manacorins parlen dels secrets i de les fòrmules que empren per fer cafès, la beguda estrella

Visitam Can Vinyes, Can Lliro i el bar Vermut per saber tot el que amaga el negoci del cafè i les característiques que ha de tenir per ser considerat bo.

“Per a mi el secret de cada bon cafè és no plànyer el gra molt que posam dins el filtre”

En Guillem Gelabert és responsable del cafè Can Vinyes amb la seva parella, n’Antònia Truyols. Obren a les sis del matí i “el cafè suposa una part important del negoci, sobretot a primera hora”, expliquen. Ells ofereixen “cafè natural de la marca BAI, són de Mallorca i és un del que més ens va agradar de tots els que ens han ofert”, afegeix Guillem Gelabert. “El cafè torrefacte no ens agrada i els nostres clients volen el cafè fort, però de gust fi perquè cada vegada hi ha més gent que el pren sense sucre”, concreten. “Abans el teniem de la marca Marabans, que també és extraordinari i a l’hora de fer el canvi vàrem demanar opinió als clients, que el varen aprovar”. I és que “potser en el món del cafè no hi ha tanta competència com en el vi, però els representants de les diferents marques passen sovint i intenten que canviem de casa”, conclouen.

“Els cafès no són, ni de molt, el puntal del nostre negoci, però un bon cafè és un servei que qualsevol bar hauria d’oferir”

El responsable del bar Vermut, Carles Gaià , assegura que “la majoria de cafès que servim els feim a la gent que ve a berenar d’un entrepà o una puceta, els demanen amb llet o sols per beure mentre mengen o en haver acabat de berenar”. En aquest establiment del centre ofereixen cafè de la marca BOU “les diferents cases intenten que canviem, però en vint anys que fa que tenim obert només hem canviat tres vegades de casa. Als nostres clients els agrada el cafè que servim i n’hi ha que venen a posta”, assegura. I és que el cafè “és tot un món i a cadascú li agrada de la seva manera, amb espuma o sense, amb llet freda o calenta, amb beguda vegetal i llarg de cafè, amb llet de vaca i un esquitet de cafè…” reconeixen des del Vermut.

“Feim la nostra pròpia mescla de cafès des de fa molts anys, el nostre gust és únic”

“El nostre és un cafè que no es troba per tot, feim la nostra pròpia mescla a partir de dos tipus de cafè que compram a diferents cases”, asseguren Guillem i Joan Cànoves, les dues generacions que estan al capdavant del cafè Can Lliro. “Intentam que sigui un cafè equilibrat i molts clients ens l’alaben”, expliquen. Pels responsables d’aquest bar “un dels nostres secrets és la cafetera, la vàrem comprar fa més de vint anys i es veu que és d’una marca italiana famosa perquè hem tengut clients italians que s’hi han agenollat davant”confessen. “El cafè ha de ser espesset, tan si és curt com llarg. Si no ens surt com volem, tiram el cafè i en feim un altre perquè no servim mai cafè aigualit”, asseguren. Un altre dels secrets del cafè de Can Lliro “és l’amor amb què els feim, sobretot si els fa na Sebastiana”, confessa Guillem Cànoves.

Back To Top
Search