Skip to content

El nou parc de bombers estarà llest d’aquí a un any

El seu disseny preveu una zona de descontaminació i l’edifici cerca ser més confortable pels treballadors que hi hauran de fer vida, de manera que es posarà les bases pels futurs parcs dels Bombers de Mallorca

L’antic parc de bombers de Manacor ja està esbucat i preveuen que el nou edifici pugui estar en funcionament d’aquí a un any. Serà tres vegades més gros que l’anterior. Comptarà amb 1.530 m² repartits entre dues plantes, cosa que permetrà que tengui més espai, més capacitat per tenir taquilles, un gimnàs més ampli amb terrassa i serà més còmode per la gent que hi faci feina. Tot això permetrà una major adaptabilitat en diferents situacions, com ara l’ingrés de més dones al servei o en situacions de pandèmia. A més a més, està dissenyat amb materials que són respectuosos amb el medi ambient. El pressupost per a la reforma integral és de 3.696.222,93 €.

Es tracta d’un projecte que, segons afirma el director insular d’Emergències, Pedro Orfila, “era necessari perquè l’edifici tenia molts anys —s’havia construït el 1987— i té un ús molt intensiu respecte d’altres edificis públics, els quals només obrin durant el dia; però els parcs de bombers han de tenir una part residencial perquè hi viuen, dormen i cuinen els 365 dies de l’any i les 24 hores del dia”. De manera que, reitera, “s’havia de fer una nova edificació”.

Serà pioner en dos aspectes. Per una banda, per la filosofia amb la qual està pensat. Està dissenyat de manera que quan les dotacions de bombers tornin d’una sortida puguin baixar del camió, llevar-se la roba i descontaminar-se si és necessari sense haver de creuar tot el parc. I això, diu Orfila, “era important”.

I, per l’altra banda, la torre de pràctiques també serà pionera. Aquesta serà més grossa. Aquesta donarà resposta a les necessitats diàries de formació i pràctiques del personal, amb diferents escenaris i capacitats.

Orfila explica que el nou parc, el qual presenta unes característiques innovadores, “posa les bases dels propers parcs dels Bombers de Mallorca que està previst que es construeixin, que serà amb aquesta filosofia: és el primer d’una sèrie de parcs”.

Capacitat de crèixer

En aquests moments, la dotació permanent del parc de Manacor és de sis bombers i un caporal sense opció a créixer per manca d’espai. Però les noves instal·lacions permetran que, si les circumstàncies futures ho requereixen, l’equip permanent pugui estar format per vuit persones. Segons ha explicat el director insular d’Emergències, “ens trobam amb la necessitat de plantejar-nos fer créixer els models, per això el nou parc incorpora estances extres per si en un futur és necessari i que l’espai no ho condicioni”.

Mentre es du a terme la reforma, s’ha llogat una nau al polígon per poder traslladar-hi tot el personal, els vehicles i el material de la dotació de Manacor. Convé recordar que aquests donen servei al municipi, però també s’encarreguen de cobrir les necessitats de bona part de les comarques del Llevant i del Pla de Mallorca.

Back To Top
Search