Skip to content

El ple aprova que els bars i les discoteques puguin tenir obert fins a les 5.30 h els divendres i els dissabtes

L’Ajuntament de Manacor ha aprovat definitivament l’Ordenança reguladora dels horaris d’obertura i tancament dels establiments de restauració i oci a tot el municipi. L’aprovació de la nova norma va ser possible amb els vots de MÉS-Esquerra, AIPC i VOX. En aquest punt del ple extraordinari de dimarts passat, els socialistes es varen abstenir i el Partit Popular hi va votar en contra. “Necessitam uns horaris perquè quan es produeixen queixes veïnals hi hagi una norma que pugui clarificar si hi pot haver una actuació de l’administració o no. Manacor és un dels pocs municipis grans de Mallorca que no comptava amb aquesta regulació”, va assegurar el batle.

PP i PSOE no hi voten a favor
“Estam a favor de la regulació d’horaris, però no s’ha tengut en comtpe cap de les nostres al·legacions, preteníem que no es perjudicàs els bars que obren les portes abans de les sis del dematí i per això hi hem votat en contra”, explicà la portaveu popular, Maria Antònia Sansó. Des de la bancada socialista, Núria Hinojosa concretà que “vàrem proposar que l’horari màxim de tancament dels bars de nit es fixàs a les sis del dematí. El govern l’havia fixat a les 5 i hem aconseguit que s’allargui mitja hora, però fa falta més pedagogia i informar-ne als bars afectats”. La portaveu socialista justificà així l’abstenció dels regidors del PSOE.
La nova Ordenança estableix que els restaurants podran obrir a les 8 del matí i hauran de tancar a la 1 de la matinada. Una hora límit que s’allarga fins a les 2 els mesos d’estiu. Els bars i cafeteries podran obrir a partir de les 6 del matí i hauran de tancar a les mateixes hores que els restaurants.
Els locals nocturns, com els cafès concert, els bars musicals, les sales de festa o les discoteques podran obrir a partir de les 10 de la nit i fins a les 2 de la matinada, dilluns a dijous i els diumenges. Els divendres, dissabtes i les vigílies de festiu, podran mantenir obert fins a les 05.30 h de la matinada. L’ordanança també estableix que els cinemes, les sales de joc i els bingos podran obrir a les deu del matí i hauran de tancar a la 1 h de la matinada, com a tard.

Els propietaris de cans hauran de dur bosses per recollir els excrements i una solució de vinagre i aigua per l’orina.

El ple de l’Ajuntament de Manacor també va aprovar de manera definitiva la modificació l’Ordenança reguladora de tinença d’animals de companyia, que no es modificava des de l’any 1999. El nou text contempla mesures que fomenten la tinença responsable d’animals de companyia i entre aquestes hi destaca l’obligació per a les persones que condueixen animals d’eliminar els excrements i l’orí de les voreres i del carrer. Així, els que passegin cans o altres animals pels carrers i les places hauran de dur bosses per a la recollida del les cacas i també un recipient amb una solució d’aigua i vinagre per a fer net l’orí dels animals. Pel que fa a les sancions, a les de caràcter lleu se’ls aplicarà una multa d’entre 50 i 750 euros, les greus es podran sancionar amb una multa d’entre 750 i 1.500 euros i les molt greus amb multes que van des dels 1.500 als 3.000 euros.

Back To Top
Search