Skip to content

Els socorristes de les platges de Manacor anuncien una vaga de 10 dies per reclamar millores salarials i laborals

Els socorristes que presten servei a les platges de tot el municipi de Manacor han convocat 10 dies de vaga a partir del 29 de juliol. Els treballadors reclamen que se’ls apliqui el nou conveni laboral del sector, que ja s’aplica a les platges de Palma i que suposaria un increment salarial d’entre 300 i 400 euros al mes. Han activat la vaga després que dimarts dia 11 de juliol fracassàs l’intent d’acostar posicions entre els representants dels treballadors, els de la concessionària i l’Ajuntament.
“No hem aconseguit res, ni l’empresa ni el consistori no tenen voluntat per arribar a cap acord. Rescindir el contracte, que podria ser una opció, no es contempla. Nosaltres continuarem cercant alternatives per poder aplicar el nou conveni col·lectiu”, explicà el portaveu dels socorristes Martin Malavolta, que forma part de Som Sindicalistes.

El contracte del servei de socorrisme i vigilància de platges no caduca fins a l’any 2025 i per això el conveni que suposa millores en el salari dels socorristes no és aplicable. “Abans hauríem de rescindir el contracte actual i fer-ne un de nou, però perquè això passi hi ha d’haver un incompliment, que de moment no existeix”, explica el batle, Miquel Oliver. Des del consistori informen que “el mateix conveni recull que les actualitzacions salarials entraran en vigor amb els nous contractes, no abans”. Per això, “si l’única demanda els treballadors és la de les taules salarials la solució pot ser difícil, però ens continuarem reunint les vegades que faci falta”, afegeix el batle. De moment, no hi ha noves trobades programades.

Efectes a les platges
Els socorristes de Manacor han anunciat que faran vaga a partir de dia 29. Concretament, aturaran els dies 29, 30 i 31 de juliol. Dins el mes d’agost faran vaga els dies 1, 4, 5,6,11,12 i 13 d’agost. Amb tot, l’Ajuntament de Manacor demanarà un informe a la Direcció General d’Emergències del Govern per saber si el servei que es presta és suficient. A més, haurà de ser el Govern qui fixi els serveis mínims pels dies de vaga. En aquest sentit, el servei de vigilància, salvament i socors de les platges manacorines és considerat un servei essencial que no es pot deixar desatès. Per això s’espera que l’efecte real de la vaga sigui limitat.

Més motius de vaga
Tot i que la principal demanda dels socorristes és l’adequació del seu sou a les taules salarials que contempla el nou conveni col·lectiu del sector, els professionals de Manacor també demanen que es dignifiquin les instal·lacions on fan feina “no tenim cap lloc per fer cures als banyistes que reuneixi unes condicions mínimes d’higiene”, denuncia Vero Sañudo, una altra de les representants dels socorristes de Manacor. A més, les torres de vigilància “no tenen un espai d’ombra per refugiar-nos del sol i tampoc no hi ha espais on puguem refugiar-nos de la pluja quan cau una tempesta”, afegeix. Els socorristes tampoc disposen de geleres per guardar en fresc el menjar o el beure.

Back To Top
Search