Skip to content

Estel de Llevant comptarà amb dos pisos cedits a víctimes de violència masclista amb diagnòstic de salut mental

La cessió d’aquests dos pisos és una primera passa per a solucionar aquest gran problema i perquè aquestes dones puguin començar a refer la seva vida.

Una de les accions que ha emprès el Govern per a incrementar el benestar social és la cessió per part de l’Institut Balear de l’Habitatge (IBAVI) de 150 habitatges per conveni a diferents entitats que atenen col·lectius vulnerables. La consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, ha declarat que “amb els pisos que entregam avui arribam a un total de 17 pisos cedits per dones víctimes de violència de gènere o de tracta i prostitució”. Dos d’aquests immobles passaran a ser gestionats per Estel de Llevant.

El gerent de l’entitat, Guillem Febrer, explica que “tenim més de 20 usuaris amb un problema d’habitatge greu”. A la dificultat general de les persones amb diagnòstics de salut mental de trobar casa, s’hi suma el fet que “hi ha usuàries que pateixen violència masclista. La cessió d’aquests dos pisos és una primera passa per a solucionar aquest gran problema i perquè aquestes dones puguin començar a refer la seva vida”. Febrer destaca, així mateix, que “aquestes persones són triplement vulnerables: estan en situació de maltractament, tenen un problema d’habitatge associat a aquesta situació, i, a més, tenen problemes de salut mental, la qual cosa fa que el panorama sigui vertaderament dramàtic”. El procés de cessió dels habitatges va córrer a càrrec d’IBDona, que després d’avaluar la proposta de gestió d’Estel de Llevant, va decidir de concedir-los-els. A més, segons va declarar Garrido, “IBDona subvencionarà amb 20.000 euros l’amoblament de tots els pisos perquè les entitats no hagin d’assumir aquesta despesa”.

La tasca d’Estel de Llevant serà, doncs, “gestionar aquests habitatges i donar suport humà a les persones que hi visquin”. Les condicions logístiques de funcionament dels pisos encara està per determinar, però el gerent comenta que “són pisos de tres habitacions, i o bé hi viuran tres dones, o si alguna d’aquestes dones tenen fills, també hi podran viure amb ells”. Finalment, el responsable afegeix que l’entitat “voldria transmetre la nostra gratitud a l’IBAVI i també, sobretot, a IBDona per haver estat sensibles respecte d’aquesta problemàtica i que ens hagin pogut cedir aquests pisos”.

Back To Top
Search