skip to Main Content

“Fora complexos! Nosaltres volem fer de la misèria la virtut”

Polloi Kakoi és un conjunt musicovocal de rock heterodox liderat per Carloscar Gómez (Pujà Fasuà, ORA) i Pau Arévalo. A les seves cançons hi habiten personatges com Nofre Melcion, el Rei Poval o Anselm Turmeda. Dia 12 d’octubre presenten Decàleg de còlic (Bubota Música, 2023).

Com va sorgir el projecte?
La majoria d’aquestes cançons venen de quan vivíem junts, de l’any 2005 al 2008, més o menys, quan estudiàvem Filosofia a la universitat. Enceníem un cigarret i anàvem de la sala a l’estudi, que era la nostra habitació, amb un portàtil i un micro d’aquells amb una base i allargats… Va ser molt espontani sempre.

Diria que les vostres cançons són un mostrari de personatges vists amb acidesa i amb cert lletgisme, no?
Fora complexos! Nosaltres volem fer de la misèria la virtud. Per exemple, la primera cançó que vàrem fer va ser Capellans, tocant la guitarreta a l’estil cumbaià, que parla sobre els nins i segons quins eclesiàstics. Després vàrem decidir fer una altra cançó amb paraules que ens sonaven a basc, Patxilakakatua. I així fins a tenir el disc dur ple de cançons completes i fragments desastrosos. Llavors, distribuírem maquetes en CD per la Universitat, fins i tot férem un manifest una mica surrealista que va ofendre la gent. Un ens va escriure que anàvem de guais, però només dèiem dois i merdes. I vàrem decidir fer una cançó que se digués Dois i merdes.

I després, quan han passat devers 10 anys, decidiu revisitar aquelles cançons. 
Teníem l’espina que algunes de les cançons d’aquell temps ens agradaven, però estaven molt mal gravades, de fet n’hi havia que ni s’entenia la lletra. A part, avui en dia és molt fàcil fer enregistraments decents amb unn equip realment assequible. Així que vàrem anar quedant i gravant cançons antigues i també algunes de noves. I finalment, vàrem decidir que ho duríem al directe, sobretot per iniciativa d’en Carlos.

La part gràfica del projecte també està molt cuidada, amb un llibret molt complet que bé podria ser un fanzín.
Això és perquè en Pau és hiperactiu, no pot estar aturat. A part, les cançons despleguen un cosmos visual. Polloi Kakoi té personatges i històries darrere que són molt gràfiques. A part que volíem que la gent pogués llegir bé les lletres, perquè tenen una importància cabdal.

Quines dates de presentació teniu?
Tenim un primer concert a Sabotage (Palma) dia 8 de desembre. I el disc surt dia 12 d’octubre, data assenyalada.

Back To Top
Search