skip to Main Content

La pista d’atletisme de la Torre dels Enagistes reobre amb la renovació completa de la superfície de la voltadora

La primera fase de la renovació de la pista d’atletisme de Manacor ha acabat i els atletes ja hi entrenen de bell nou. A mitjan octubre varen començar les obres per renovar completament la superfície de la voltadora. Fa prop de vint anys que es va construir i tot i que s’havien fet diverses intervencions de manteniment, feia temps que els usuaris es queixaven de la degradació de la pista.
Durant les prop de quatre setmanes que han durat les obres, s’ha retirat tota la superfície de la pista i s’han refet les diferents capes necessàries perquè la instal·lació esportiva sigui apta per acollir competicions oficials. “Els tècnics han assegurat que les condicions de la pista són perfectes, és cert que s’havia utilitzat molt i que la renovació era urgent. Esperam que a partir d’ara la pista pugui emprar-se almenys vint anys més”, explica el batle Miquel Oliver, que també és responsable directe de l’àrea d’Esports.
Durant les prop de quatre setmanes que han durat les obres “Els atletes i els clubs s’han hagut de desplaçar a Felanitx, Capdepera i altres municipis per poder competir i entrenar. Els vull agrair la paciència”, afegeix Miquel Oliver.

Homologació pendent
Tot i que la pista s’ha reobert i ja s’utilitza, encara queden pendents les tasques d’homologació que faran que la pista pugui acollir competicions oficials. “Són tasques que depenen de la Federació d’Atletisme i que impliquen la visita d’inspectors a Manacor, el tràmit pot durar mesos i per això hem volgut reobri la pista perquè tothom pugui fer-ne ús mentre duren els tràmits d’homologació. El que sí que s’ha fet per tal d’accelerar el vistiplau dels especialistes és “enviar una secció de la pista al laboratori de l’Institut Biomecànic de la Universitat de València perquè els tècnics determinin que complim amb totes les condicions per acollir proves esportives homologades”, explica Miquel Oliver. De moment, les obres de renovació de la pista d’atletisme han costat “poc més de 225.000 euros”, però encara queda per fer la segona fase del projecte.

Caseta de meta i ‘videofinish’
Per acabar amb la renovació i la millora de la pista d’atletisme queda pendent la construcció de l’espai que han d’ocupar els jutges de les competicions oficials. Fins ara la meta es controlava des d’una construcció modular que encara s’ha de retirar. “Hi ha hagut un cert retard en aquesta fase, s’han de llevar els contenidors actuals i s’ha de construir un edifici de dos pisos. A la planta baixa hi haurà una sala de reunions i a la planta pis, un gran finestral perquè els jutges puguin observar bé la meta. Al primer pis també hi haurà el ‘videofinish’, l’aparell que dona suport als jutges i determina l’ordre d’arribada a meta ”, concreta Miquel Oliver. Amb tot el responsable de l’àrea d’Esports assegura que aquestes obres no interferiran en la utilització de la pista. “Els entrenaments podran continuar sense cap problema i tothom que vulgui podrà continuar corrent a la pista perquè les obres pendents només afecten una part molt petita del recinte que està separada de les àrees que s’utilitzen normalment”, concreta el batle.
Quan acabin aquestes obres, el poliesportiu de la Torre dels Enagistes quedarà completament renovat. “No es construiran altres edificis en aquest indret, però sí que ens hem de plantejar un nou poliesportiu al municipi. Durà temps perquè haurem de fer una modificació del Pla General, però és una instal·lació necessària i haurem d’anar pas a pas”. De moment, però, “instal·lam porteries, cistelles de bàsquet i taules de ping-pong a diversos espais esportius dels diferents nuclis”, conclou Oliver.

Back To Top
Search