skip to Main Content

La policia creu que l’infant abandonat a un contenidor de Porto Cristo era viu i acusa els tres detinguts d’assassinat

La dona de 40 anys que va tirar una nina acabada de néixer en un contenidor prop de la ronda de l’Oest de Porto Cristo va parir dins el cotxe que l’havia de dur a l’hospital i estava acompanyada de la seva germana i el seu cunyat. És el que conclouen els investigadors de la Policia Local i la Policia Nacional, que plantegen la hipòtesi que es tracta d’un cas d’assassinat perquè la nina va néixer viva.
Les dues dones i l’home arrestats varen ser detinguts el cap de setmana passat. Tot i que es varen negar a declarar davant els investigadors policials, el cap de la comissaria de Policia Nacional de Manacor, Gustavo Cervero, assegura que “la informació recopilada indica que la dona, que estava al voltant de la setmana 27 d’embaràs, es va trobar malament, va cridar a la seva germana i al seu cunyat, que la varen passar a recollir al seu domicili de Porto Cristo amb la intenció de dur-la a l’hospital de Manacor. Però la mare va donar a llum durant el trajecte i, per causes que es desconeixen, els tres implicats varen decidir tirar la criatura, encara viva i amb uns 800 grams de pes, a un contenidor de fems situat a uns cinc-cents metres de l’Hospital de Llevant”.
Va ser dijous dia 2 de novembre, al voltant de les sis del capvespre, que la Policia Local va rebre l’avís d’un veí que alertà que una persona havia llançat un embalum a un contenidor. El veí va explicar als agents que sospitava que un home havia tirat un infant acabat de néixer al contenidor perquè la tela que embolicava l’infant i la placenta li havien caigut a terra. Immediatament, els policies locals que van arribar als contenidors, varen localitzar la nounada i la varen traslladar a l’hospital de Manacor per intentar salvar-li la vida, però va acabar morint.
El mateix dijous horabaixa, la Policia Local i la Policia Nacional varen començar la investigació. Es va acordonar la zona dels contenidors i es varen recopilar els relats de diferents testimonis. Els investigadors varen revisar càmeres de seguretat per intentar identificar el vehicle que havien vist els testimonis i en el qual s’havia produït el part. A més, també es varen posar en contacte amb diversos centres de salut on la mare hauria acudit durant els mesos d’embaràs per intentar identificar-la. Aquesta darrera via d’investigació va ser determinant per trobar a la dona, perquè immediatament una doctora va alertar de les seves sospites. Així, poc abans de les deu de la nit de divendres, la Policia Nacional va localitzar la mare en el seu domicili de Porto Cristo. Els agents varen haver de mobilitzar una ambulància perquè la dugués fins a l’hospital. I és que la dona encara estava convalescent del part prematur, pel qual no havia rebut cap atenció sanitària. L’endemà van ser detinguts a ca seva, a Son Servera, una germana de la mare i la seva parella, que van ser els qui l’acompanyaven en el cotxe on es va produir el part, segons asseguren els investigadors policials. El pare, que es troba a la península, no sabia res del que havia passat.
L’inspector en cap de la Policia Local, Manel Prieto, va destacar la importància de la col·laboració ciutadana i la feina colze a colze amb els altres cossos policials per poder resoldre el cas. Els tres detinguts estan acusats d’assassinat, tot i que s’hauran d’esperar els resultats de l’autòpsia per determinar si l’infant va respirar abans que el tirassin dins el contenidor i li provocassin un traumatisme cranial. Dels tres detinguts, que són tots de nacionalitat espanyola, només la mare i el seu cunyat són a la presó. El jutge ha decretat presó incondicional i sense fiança per als dos. La germana de la mare ha estat posada en llibertat, tot i que continua acusada d’assassinat. Tots tres compten amb antecedents policials i s’hauran de seure davant el jutge.

Back To Top
Search