Skip to content

L’Ajuntament presenta un programa d’actes del 8M marcat pel record d’Antònia Matamalas Prohens

Els actes tendran lloc del dia 5 al 22 de març. El plat fort de la programació serà la Fira de les Dones, que se celebra per quart any consecutiu.

L’Ajuntament de Manacor ha revelat aquest matí el detallat d’activitats per commemorar el 8M, amb el lema “Les dones trepitjam fort”, en un esforç per reivindicar la presència femenina en l’espai públic. El calendari d’esdeveniments s’iniciarà el 5 de març i s’estendrà fins al 22 del mateix mes.

Carme Gomila, delegada d’Igualtat de l’Ajuntament, ha subratllat que el programa inclou una sèrie d’actes dedicats a homenatjar Antònia Matamalas, tot reconeixent la seva contribució a la comunitat. Gomila ha elogiat, també, el paper pioner del Col·lectiu de Dones de Llevant, liderat per Matamalas, en la promoció del feminisme a l’àmbit polític local.

Durant l’acte de presentació, les autoritats s’han referit reiteradament a la participació de diverses entitats, incloent el Col·lectiu de Dones de Llevant, l’Assemblea Antipatriarcal de Manacor, el Col·lectiu Neura, el Circ Bover i altres organitzacions públiques i ciutadanes com els instituts de secundària. Gomila i Antònia Llodrà, delegada de Porto Cristo, han destacat la naturalesa “ampla, completa, intergeneracional i amb molta participació jove” del programa.

Dins dels esdeveniments previstos, destaca l’espectacle “Aletheia”, de Las Poderío, que tendrà lloc a la carpa del Circ Bover, recentment instal·lada al parc de Na Molla.

D’altra banda, el claustre de Sant Vicenç Ferrer acollirà la IV Fira de les Dones el 16 de març, un dels plats forts de la programació. S’hi oferirà una varietat de paradetes d’artesania, exposicions col·lectives, activitats infantils, música i altres intervencions artístiques.
Antònia Llodrà, delegada portenya, ha volgut destacar la nova associació juvenil Pescatruis, que ha irromput amb força dins l’ecosistema cultural de Portcristo. El mural “Referents”, que ha realitzat la dita associació, serà inaugurat el diumenge 17 a la plaça del Sol i la Lluna de Porto Cristo, en record de Matamalas. A més, la Institució Pública Antoni M. Alcover acollirà l’obra de teatre “Perla”, seguida de l’actuació musical de Laura Pallicer i d’un vermut al pati de la Institució.

Per acabar, Carme Gomila ha explicat que l’equip de govern presentarà una moció al ple de març que “malauradament, segurament no podrà ser una declaració institucional, malauradament tornam a rompre un dels consensos d’aquesta casa”. Afegí que “hem de seguir fent feina en la nostra línia, amb absoluta normalitat, per visibilitzar tot el talent i la potència femenina que tenim a Manacor” i, insistí, “hem de defensar el que és normal: que homes i dones tenguin els mateixos drets i igualtat d’oportunitats”.

Back To Top
Search