Skip to content

L’oferta més variada per intentar satisfer les demandes estiuenques de les famílies

Alguns apel·len al repàs escolar, d’altres cerquen una mescla lúdica i educativa. També n’hi ha que opten per l’esport. I els qui acudeixen a les prop de 1.000 places d’oferta de l’escola d’estiu municipal. Tot això, és clar, si no han decidit sucar la mamella generosa dels padrins…

Escola municipal d’estiu

L’Ajuntament continua intentant ampliar cada any el nombre de places de l’escola pública d’estiu. Enguany s’ha arribat fins a les 930 places, que encara no aconsegueixen fer el bast. Una bona mostra són les llistes d’espera generades a cada localitat del municipi, que s’aproximen als 300 infants entre tots, només el mes de juliol. Sens dubte, els preus populars, que oscil·lent entre els 50 i els 100 euros, fan d’aquesta oferta educativa i lúdica una de les més llépoles per a totes les famílies.

L’esport de platja per excel·lència

El Club Vòlei Manacor ofereix entrenaments de vòlei platja els matins (iniciació, perfeccionament i tecnificació) a les platges de Portocristo i s’Illot. Hi participen fins a 160 joves i infants. A més, organitzen el XXX Circuit Platges Manacor, amb un torneig setmanal diferent cada vegada, i una prova especial puntuable per a la Federació Espanyola de Vòlei a cala Romàntica. Quan acaba l’estiu també fan el torneig nocturn, amb molta acceptació darrerament.

Una escola de cavalls

Des de fa dotze anys el Club d’Equitació de Manacor ofereix també una escola d’estiu amb activitats amb cavalls. Hi ha estones que els infants poden muntar els animals, d’altres que fan la quadra neta i fins i tot poden acudir a una casament de cavalls, on tots els alumnes hi acudeixen de blanc i els animals són vestits per a l’ocasió. També hi ha jocs d’aigua i altres entreteniments. Tot i que l’equitació pot semblar cara, no ho és si hom s’hi aproxima d’aquesta manera. “El que és car”, diuen, “és tenir un cavall propi, cuidar-lo i mantenir-lo”.

Crist Rei, els degans de l’activitat d’estiu

Enguany fa 45 anys del primer campament d’estiu de l’Esplai de Crist Rei. Són els més veterans de l’oferta estiuenca. Enguany han pogut oferir 70 places per cada campament, i ja estan totes cobertes. Hi acudeixen infants d’entre 6 i 14 anys. L’Esplai fa feina conjuntament amb els Serveis Socials de l’Ajuntament i reserva algunes places cada any per a les famílies amb més necessitats econòmiques. Hi ha una seixantena de persones adultes vinculades al funcionament del campament, que dura 4 dies per als més petits i 6 per als més grans. Tota una experiència!

L’escola d’estiu de TotalFit, prop de 500 nins entre Manacor i Porto Cristo

Després de l’escola pública municipal, que enguany ha arribat a oferir 930 places per a infants, TotalFit és segurament l’entitat que més places ofereix, prop de 500 entre les seves diferents activitats. Així, a banda de l’activitat que mantenen en les mateixes instal·lacions de TotalFit, hi ha també les escoletes del col·legi de Sant Francesc, l’EcoEstiu del Jaume Vidal i una altra proposta de caire més estrictament esportiu. A més, també hi ha una escola d’estiu de TotalFit a Porto Cristo. En total, prop de 500 places, a càrrec d’una cinquantena bona de monitors, la majoria joves estudiants que cerquen feina a l’estiu abans de tornar cap a la universitat. L’entitat està subjecta a la normativa del Consell de Mallorca que regula les activitats en temps d’oci per a infants i joves. Entre d’altres qüestions, han de declarar l’activitat, els monitors han d’estar titularts i n’hi ha d’haver un per cada deu infants, hi ha d’haver un director, i també una assegurança d’accidents, a més de l’atenció que pertoca a l’alumnat NEE i NESE, amb un projecte pedagògic. Quan un infant no cap a l’escola pública i no té recursos per pagar, el departament de Serveis Socials ofereix beques a les famílies que més ho necessiten per poder acudir a l’escola d’estiu de Totalfit El perfil d’alumnat és molt divers, i tant s’hi troben famílies treballadores, com d’altres que cerquen unes rutines per als seus infants, o la combinació amb el seu temps d’esbarjo.

Art i idiomes d’una forma lúdica

Durant tot l’any el servei d’educació i cultura de S’Àgora, a Porto Cristo, manté una intensa activitat de repassos escolars i d’oferta cultural. A l’estiu, la cosa es manté i a més, s’ofereixen activitats educatives “emmascarades d’oci” per als més joves. Així, la professora d’anglès, per exemple, ofereix uns tallers de literatura anglesa infantil i juvenil. El programa Àgora d’Art també pren forma de tallers d’experimentació historicoartística, i ara mateix, per exemple, fan feina amb el cubisme. Per a centres amb un volum més petit d’alumnat, és una càrrega important el compliment de la normativa del Consell de Mallorca.

Programa d’acompanyament escolar

A l’IES Porto Cristo s’ofereixen les classes del Programa d’acompanyament escolar (PAE) de l’estiu, que ofereix el Servei d’Innovació Educativa de la Conselleria d’Educació. Només a Porto Cristo, 50 alumnes d’ESO (de 1r fins a 4t) poden acudir a aquestes classes de repàs gratuïtes amb la prèvia assumpció del compromís que els infants i joves acudiran a les classes. Hi ha un total de cinc professors que hi fan classes i que, a més, ofereixen activitats de caire una mica més lúdic a l’alumnat, ja que, a banda del suport acadèmic, el programa també pretén oferir a l’alumnat i a les famílies un suport emocional. Altres centres del municipi s’acullen també a aquest programa.

Formentera educativa

Entre els dies 2 i 7 de juliol, l’Associació Cultural Tres Potes fan un campament per a joves a Formentera. Hi participen 20 joves d’entre 14 i 17 anys  i 5 monitors. ⁠⁠Alguns repeteixen d’altres anys, altres se n’assabenten a través de xarxes socials, i altres de boca a boca. Excursions amb bicicleta, visita a les cales, excursions nocturnes, gimcanes, dinàmiques, jocs, cançons… i sobretot educació. Els mateixos joves que hi participen fan les feines de convivència: anar a comprar, preparar menjades, fer net, posar i llevar taula, escurar… sempre sota la supervisió dels monitors i monitores per tal de que tot surti bé!

A més, l’associació  ja prepara  un curs de monitoratge intensiu al Puig d’Alanar per a una vintena de joves. Serà la tercera setmana de juliol. S’hi poden apuntar joves a partir de 17 anys.

 

Back To Top
Search