skip to Main Content

Obres per convertir un poble en una capital

Manacor afronta quatre anys decisius en què traspassarà els 50.000 habitants i consolidarà projectes que el convertiran en un autèntic centre de serveis per als seus ciutadans i també per als habitants de la comarca. Què acaba? Què comença? Què continuarà pendent de la burocràcia i les decisions polítiques?

Lleó XIII: una obra llarga que dignifiqui l’accés al centre des de l’estació
L’obra en aquest carrer va començar tard i està a punt d’acabar, en poques setmanes. De fet, els operaris ja col·loquen les llambordes en aquesta fase final. Els únics cotxes que hi passaran seran els que surtin del pàrquing i dels carrers del costat.

Parc de bombers: instal·lacions noves per a un servei públic indispensable
Les obres van segons el calendari previst. Mentre es construeix el nou parc de bombers, els professionals s’han reubicat a Manacor, a una nau industrial. L’Ajuntament ha col·laborat amb el Consell per facilitar contactes de propietaris de diferents naus.

Plaça de Sant Jaume: una reforma a una plaça “nova”
No està prevista per ara i tampoc no és una prioritat de l’Ajuntament. La reforma es feia en dues fases, la primera, ja acabada, preveia la instal·lació de les noves pèrgoles amb les plaques solars. La segona, la reforma de la plaça en si. No és dins el pressupost d’enguany, i no és gens segur que sigui dins el de l’any que ve.

Palau de Justícia: una utopia que fa més d’una dècada que redola
L’any 2008 ja se’n parlava. Avui aquest solar al carrer del Pilar ja és propietat del Ministeri de Justícia, i l’obra fa anys que està pressupostada. Una vegada construït el nou Palau de Justícia, les instal·lacions de devora el claustre tornarien a ser d’ús municipal.

Can Bauçà: un ajuntament que creix
Hi ha dos milions d’euros per habilitar les plantes superiors de l’edifici municipal de Can Bauçà, que acolliran tots els despatxos i serveis vinculats al departament d’Urbanisme. L’espai del claustre que ara ocupen passaria a ser part del Pla de Biblioteques, que destinaria aquest indret a ussos culturals i socials.

Carretera de Felanitx: una renovació urgent ja iniciada
Ha caigut en la transició entre mandats, però l’obra de reforma de la carretera de Felanitx ja ha començat. Amb aquesta obra, tan necessària i demandada, també hi haurà la construcció d’una rotonda que pacifiqui l’accés a la carretera local de Son Macià, fins ara un punt conflictiu.

Majorica: quatre anys per convertir-ho en realitat
Només una petita part d’aquest espai és municipal. La resta depèn dels promotors, i estàvinculada a la gaia que hi ha entre el el Ferrocarril i via Majorica. Si les coses van com l’Ajuntament espera, podria ser un gran pulmó verd a prop del centre.

Centre de salut: a punt per començar
És una de les obres que es donen per segures. El projecte està fet i a punt per adjudicar. El batle Oliver no té cap dubte que ben aviat es podrà col·locar la primera pedra d’aquesta nova infraestructura, al costat del Molí d’en Beió.

Avinguda del Torrent: una obra que no comença mai
Al Consell de Mallorca hi ha pressupost destinat específicament a aquesta inversió, que ja va ser presentada fa prop de tres anys. Dependrà del nou conseller Fernando Rubio que pugui adjudicar-se abans d’acabar l’any.

Back To Top
Search