Skip to content

L’Associació d’Amics de la Institució Antoni M Alcover torna a celebrar l’ofrena floral i un taller de castanyetes

L’antiga ofrena floral que els estudiants de Manacor celebraven al monòlit de na Camel·la ha tornat a fer-se present aquest febrer del 2016. D’una manera més íntima però també més emotiva.

Ja fa uns anys que aquest esdeveniment s’havia suspès perquè el monument s’havia llevat del seu lloc original. Situat ara a l’altre extrem de l’avinguda, ha estat possible recuperar un dels actes on els escolars de Manacor participaven amb més intensitat.

Diverses entitats de Manacor feren les ofrenes florals: l’Escola de Mallorquí, la mateixa Institució Mossèn Alcover, l’Ajuntament (amb el Batlle present), Més Esquerra i altres participants. L’Escola de Música fou representada per la Coral infantil, que uní les seves veus amb el Cor de Fartàritx, format per cantaires de més edat (dirigits tots per Carme Sánchez). I no faltà la presència dels membres més actius i honoraris de la Comissió Lingüística dels Amics, que foren els que reprengueren la idea d’aquesta ofrena, que pretén mostrar el respecte popular cap a la figura del Mossèn filòleg.

El dijous dia 4 el Taller de Castanyetes omplí de “tec a tecs” renouers la seu de la Institució. Agnès Oliver, professora del taller, fou una mestra excel·lent que amb una hora i busques fou capaç d’introduir els presents dins el món de la percussió mallorquina: Agnès és un membre molt actiu de l’Estol des Picot, balladora des de sempre, maniquí de robes antigues i excel·lent mestra de danses; i, com es veu, també de castanyetes. Ella aplicà amb gràcia les tècniques d’ensenyament apreses com a professora d’Anglès a l’IES Mossèn Alcover. De ben segur no serà el darrer taller al qual sigui convidada.

Des de l’Associació d’Amics de la Fundació Mossèn Alcover volen agrair tant la participació com la mostra de civisme i respecte que els ciutadans de Manacor han mostrat: gairebé una setmana després les flors seguien, ben hermoses, al seu lloc.

Back To Top
Search