skip to Main Content

Torna el Ciutat de Manacor d’Arts Plàstiques

Cati Bauzá, Pep Cabañete, Isabel Castro, Marcos Juncal, Biel Llinàs, Adrián Martínez, Cristòfol Pons, Tomàs Pizà, Maria Isabel Uribe i Olimpia Velasco són els finalistes de la XXV edició. El guanyador s’anunciarà dissabte dia 1 en el marc de la Nit de l’Art.

Després de cinc anys en blanc, torna el premi Ciutat de Manacor d’Arts Plàstiques i ho fa per celebrar la seva XXV edició. En total, s’hi han presentat 41 propostes, de les quals s’han triat deu obres i instal·lacions finalistes. Són les de Cati Bauzá, Pep Cabañete, Isabel Castro, Marcos Juncal, Biel Llinàs, Adrián Martínez, Cristòfol Pons, Tomàs Pizà, Maria Isabel Uribe i Olimpia Velasco. Les peces formen part d’una exposició, la qual s’inaugurarà dia primer i es podran visitar fins al 23 d’octubre al Museu d’Història de Manacor.

El coordinador dels premis i tècnic de Cultura, Llorenç Carreres, explica que s’ha hagut de limitar a deu per raons d’espai. Una tasca que, diu, ha estat “dificultosa pels membres del jurat”, el qual està format per Joan Soler Rebassa, representant de l’AAVIB; Sofía Moisés, representant de l’ACCAIB; Amparo Sard, artista i cap d’estudis del Grau de Belles Arts a l’Escola Universitària ADEMA; i Antoni Sansó, crític i comissari.

El guanyador del certamen rebrà un premi dotat en 6.000 € i el seu nom se sabrà dissabte, tot coincidint amb la Nit de l’Art i la inauguració de l’exposició a les 18.00 h del capvespre. A més, Carreres concreta que s’ha elaborat un catàleg amb les propostes finalistes, el qual es podrà adquirir quan es visiti l’exposició. I és que, raona, “el catàleg és una cosa que els artistes agraeixen molt, queda constància de què han estat seleccionats i han exposat a un certamen”.

Qualitat, quantitat i renom

Precisament, el coordinador dels XXV Ciutat de Manacor d’Arts Plàstiques recorda que els catàlegs permeten veure “quina és la línia i la trajectòria d’un artista que ha pogut guanyar a Manacor, com és el cas de Bel Fullana”. Recorda que a l’artista llorencina, que va ser la darrera en rebre el guardó, li va suposar “un rellançament de la carrera”. I és que, puntualitza, aquest “és un premi que, entre els artistes, és valorat”.

De fet, Carreres qualifica la tornada dels premis com a positiva “després del lapsus”. “Jo crec que és important que, encara que interrompudament, continuï el certamen perquè té un nom dins Mallorca i, en general, els artistes que s’hi presenten tenen un nom i una qualitat certificada”. Afirma que “basta veure les obres per entendre-ho”.

Aixi mateix, ecorda que els artistes que s’hi presenten tenen “una trajectòria”, cosa que jurats i comissaris valoren.

“Màxim ressò”

L’anunci del guanyador del premi s’emmarca dins la Nit de l’Art per, afirma el delegat de Cultura, Mateu Marcè, donar-li el “màxim ressò”. Igual que ja varen fer amb premi Ciutat de Manacor de Literatura, que es va donar en el marc de la Vila del Llibre.

Back To Top
Search