Skip to content

NOTÍCIA

PUBLICITAT

Un teatre municipal que ofereix cultura a tota una illa sencera

Amb un vestíbul de l’Auditori estibat de gent de teatre i de gent que estima el teatre i les arts escèniques, s’ha presentat la vint-i-novena edició de la Fira de Teatre de Manacor. Com ja és costum i tradició, les actuacions escèniques han precedit la presentació protocol·lària a càrrec de la cúria política.

La Banda de Música de Manacor, amb peces del món de la cinematografia, i el grup de cant coral Cap Pela, amb trenta anys de trajectòria a l’esquena i amb una nova actuació programada a l’Auditori, han estat els encarregats d’amanir l’esdeveniment, presentat per una magnífica Bàrbara Nicolau.

El primer a parlar ha estat Pedro Vidal, secretari autonòmic de Cultura, en una intervenció que ha fregat la comicitat. Vidal ha encetat el seu parlament explicant que “estic emocionat, com l’any passat em vaig emocionar i vaig obrir els meus reels”. Aquí ha tret el seu telèfon mòbil per acostar-lo al micròfon i que tothom sentís el reel que va penjar l’any passat tal dia com avui al seu compte d’Instagram. “És una de les fires més importants a nivell nacional”, ha continuat i s’ha adreçat als músics de la banda: “És un orgull veure arreplegat tant de talent balear jove”. Després ha fet referència a la nova temporada de la simfònica i tot botant el protocol ha cridat a la palestra Pablo Mielgo, director de l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears.

Mielgo ha manifestat que “per a nosaltres Manacor és la nostra segona casa” i ha recordat com al principi “fèiem concerts per a cent persones i ara no hi ha dia que l’Auditori no s’ompli”. “Si venim a Manacor”, ha acabat dient, “és perquè la direcció d’aquest Auditori s’hi va atrevir, com no s’hi ha atrevit cap altre equipament de la Part Forana”.

El director insular de Cultura, el campaner Guillem Ginard, ha alabat la constància de la direcció del teatre per mantenir la Fira de Teatre durant ara ja gairebé trenta anys. “Si es pot presentar”, ha dit “és perquè hi ha qualcú davant que estira i empeny. La col·laboració des de les institucions sempre hi ha estat, però darrerament, amb la nova direcció del Teatre Principal de Palma, la col·laboració amb Manacor s’ha transformat i ha millorat, superant la qüestió estrictament econòmica i arribant ara a la programació conjunta”. La clau de l’èxit, ha insistit, “és que les institucions en donem les mans perquè activitats com aquesta puguin continuar endavant”.

Ha clos la roda de presentacions Ferran Montero, que s’ha enorgullit que “Manacor no és només referent de teatre a Mallorca, sinó a les Illes Balears, als Països Catalans i a la resta de l’Estat”. A Manacor, ha recalcat, “ens falta dir-nos les coses bones que tenim, i si això funciona és també gràcies a l’esforç del personal del teatre”, per acabar reivindicant que “hem de recordar que Manacor té un teatre municipal que ofereix cultura i teatre a tot Mallorca”.

Una programació extensa, intensa i sucosa

32 obres de teatre, 8 concerts de l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears, 5 concerts de la Banda de Música de Manacor. Concerts d’Antònia Font o de les Pitxorines, la recuperada Comèdia de Sant Antoni o espectacles de tall més local com El Sommelier o El Magatzem completen una programació que s’allarga des d’aquest mes d’octubre fins a l’entrada de l’estiu.

Com sempre, la Temporada Gran anirà farcida de grans espectacles venguts de Barcelona. Muntatges de les productores de la capital del país que duen artistes del renom de David Selvas, Jordi Bosch, Mercè Pons, Jordi Boixaderas, Emma Vilarasau, Àngels Gonyalons, Nausicaa Bonnín o Julio Manrique. No hi faltarà, tampoc la gran producció de La Perla 29, com sempre dirigida per un altre clàssic, Oriol Broggi.

Les entrades de Temporada Gran (1a tongada) i de la Simfònica estaran disponibles a partir del 8 de setembre a la web del Teatre de Manacor, on es pot consultar la programació completa, també editada en paper, i a les taquilles del Teatre i de l’Auditori.

PUBLICITAT

Back To Top
Search