Skip to content

“Aquesta col·lecció destaca perquè hi ha una feina important de recerca de tints i teixits naturals”

Margarida Aurembiaix Roig Soler (Manacor, 2003) és dissenyadora. Darrerament, ha guanyat el premi Futur AdLib 2024 per la col·lecció “Tenyit per l’albada” que s’inspira en el paisatge eivissenc.

Quan i com comences a dedicar-te a la moda?
Va ser un poc estrany, perquè primer vaig fer un any d’una enginyeria, però ho vaig deixar perquè no m’agradava. Llavors, mon pare i ma mare em varen suggerir que m’apuntàs a l’Escola de Disseny. I quan hi vaig entrar, em vaig apuntar a moda, però sense saber si m’hi voldria dedicar, i a 2n i 3r vaig veure que m’agradava molt. A part, jo ja coneixia el món artístic perquè tenc el grau professional de piano i de clavecí, i també he fet cant clàssic i modern, però de moment ho he deixat un poc de banda.

Com has rebut la notícia del premi Futur AdLib? Què ha suposat per tu?
Ha estat un reconeixement a la meva feina. Just el fet d’haver-hi arribat i d’haver fet la desfilada, ja em bastava, no m’importava tant guanyar. I no m’esperava guanyar, perquè hi havia molt de nivell! A part, si guanyes, l’any següent et conviden a desfilar com a convidada, i això em motiva per a continuar creant.

Coneixies les altres propostes premiades? Com va ser l’experiència de participar del concurs?
Només sabia els títols de les col·leccions i els noms dels participants. Però després de la desfilada, al cocktail que organitzen, vàrem fer com a molta pinya, tothom molt amable. I les propostes eren totes molt diferents, però tenien qualque cosa que m’agradava.

En què t’inspirares per crear les peces de “Tenyit per l’albada”? Com definiries l’estil de la col·lecció?
La inspiració era la sortida del sol. Sobretot em vaig centrar a tractar els colors, amb tints naturals fets a partir de diferents elements com maduixes o mongetes negres, i a confeccionar les peces amb teixits naturals com la seda, teixit de pinya, de cotó, etc. També vaig estudiar la psicologia de cada color (per exemple, el blau representa la tristesa o la nostàlgia) i aquests sentiments m’inspiraven les formes i els volums: els ‘oufits’ més tristos són més plans i cap avall, i els més alegres tenen més volum, són més exagerats i tal.

Quin creus que va ser el factor que va fer que la teva proposta fos la premiada? Què ha cridat l’atenció, de la teva obra?
Vaig parlar amb el jurat i em varen dir que havia estat molt difícil triar, perquè totes les col·leccions estaven molt ben fetes. Però el meu treball crec que combina la creativitat i el disseny amb molta feina d’investigació a tots els nivells, perquè els tints són naturals i hi ha molt de procés de prova i error. I després, també, crec les peces eren especials perquè estan fetes amb una tècnica que no permet clonar-les, són peces úniques.

Quins projectes tens entre mans, ara?
Idò d’aquí a un parell de setmanes he d’entregar el TFG. I l’any que ve em fa ganes anar a estudiar a fora, i veure coses diferents per poder evolucionar.

 

Back To Top
Search