Skip to content

El club Renshinkan celebra el 9è Torneig Infantil de Judo a l’escola Molí d’en Xema

El torneig, que té com a objectiu principal donar a conèixer el judo escolar, tengué lloc dissabte 8 de juny. Hi participaren 132 atletes provinents de diferents escoles de Manacor i, també, d’altres municipis.

El passat dissabte i en el programa de les Fires i Festes de primavera de Manacor es va dur a terme la 9a edició del Torneig infantil de judo Molí d’en Xema. El torneig fou promogut per l’AMIPA de l’escola, l’organitzat pel Renshinkan i comptà amb el patrocini de l’Ajuntament. Segons explica l’organització, “les paraules de benvinguda van ser per part del representant de l’Ajuntament, Ferran Montero, regidor de Cultura, acompanyat per la regidora d’economia Paula Asegurado, mentre que l’entrega de premis i les paraules de cloenda van ser per la Presidenta de l’AMIPA, Antonia Serra”.
Segons ens explica Pep Mascaró, al torneig, van participar-hi “132 atletes, a més dels assistents, els acompanyants, l’organització, etc.”. Continua explicant que “les edats dels atletes anaven dels 4 a 15 anys i hi va haverdues modalitats en joc: la d’exhibició de randori i la de competició”.
A la part de demostració “no hi ha guanyadors ni perdedors, sinó un jutge que va controlant que els nins surtin i demostrin com han progressat. Tots, al final, tenen el mateix premi: primer classificat”. A la part de competició, en canvi, “sí que s’ha d’anar a guanyar el combat, i hi participa la gent que ja fa més estona que practica el judo. L’objectiu no és treure campions, sinó estimular-los, que aprofitin la situació per créixer com a persones i per estar més segurs de si mateixos. El resultat és el de menys”. De fet, Pep Mascaró destaca la “importància de la competició i d’arts marcials com el judo perquè els infants aprenguin a enfrontar-se als problemes que sorgeixen durant la vida. A mesura que tornin grans, hauran de superar reptes i problemes com, per exemple, exàmens, que també són una competició. I si ja has viscut altres situacions amb aquells nervis, aquelles cossigolles, al judo, és molt més fàcil poder-les superar”.
Les escoles manacorines convidades foren La Puresa, Simó Ballester, Jaume Vidal, Sa Torre, Renshinkan i els amfitrions, el Molí d’en Xema; també hi participaren el Renshinkan Cala Rajada, el Juníper Serra de Petra, el Mestre Guillem Galmés de Sant Llorenç, el Punta de n’Amer de Sa Coma, i Na Penyal de Cala Millor.

Back To Top
Search