Skip to content

“Com a entrenadora, veure aquestes dones passant gust de jugar i l’alegria que duen, no té preu”

Parlam amb Carme Millas, entrenadora del nou equip femení +40 del Club Bàsquet Manacor, perquè ens conti com va sorgir l’equip i com és l’experiència de fer feina per a un equip d’aquestes característiques.

Quan i com sorgeix la iniciativa de muntar aquest equip femení +40 a Manacor?
L’equip va sorgir més o menys al juny d’enguany. Jo en aquell moment no les entrenava, però una de les jugadores, na Joani, va decidir impulsar-lo.

Quanta estona fa que hi feis feina?
Ja te dic, elles entrenaven des del maig-juny i després me varen demanar si les volia dur i vaig decidir que sí. I devers l’agost, principi de setembre ja vàrem començar a tornar a entrenar. I totes aquelles dones que volien venir o els feia ganes provar-ho eren benvingudes.

Quins són els principals objectius de l’equip?
Jo diria que l’objectiu principal és disfrutar. És que clar, jo som més jove que elles, i veure-les passar gust no té preu. Veure dones que potser feia anys que havien jugat i tornen, l’alegria que duen és immensa. I a part de disfrutar, també tenim com a objectiu aprendre i anar a competir, perquè al cap i a la fi aquestes dones també van a competir.

I hi ha una Lliga d’equips femenins +40 on es pot competir, a les Balears?
Fa bastants d’anys se va crear com una directiva per als equips de les +40. I és la que gestiona tot el tema dels equips, dels partits, etc. També organitzen diverses activitats, com diades temàtiques o actes relacionats amb la dona i l’esport. I d’equips, diria que n’hi ha vuit, comptant també el de Menorca.

Què vos està aportant personalment i professionalment entrenar l’equip?
És vera que al principi pensava que seria dur entrenar-les, perquè no deixen de ser dones més grans que jo. Jo tenc 22 anys i com li he de dir a una dona de 40 “fes això”, no? Però tot d’una que vaig començar ja vaig veure que era totalment diferent del que pensava. Aquestes dones m’han fet veure que si volen, poden. I les ganes que hi posen a mi ja me basta. Jo disfrut moltíssim d’ensenyar-los, perquè pensava que seria molt complicat, però al final he vist que no ho és gens. I que pots disfrutar de jugar a bàsquet a l’edat que tu vulguis.

Voleu afegir res més?
Voldria dir que qualsevol dona que vulgui participar d’aquest equip, evidentment, està convidada a venir. Malament no hagi jugat mai o el que sigui: sempre s’aprèn i hi ha temps per fer-ho.

Back To Top
Search