Skip to content

El 21 de juny, Manacor celebra el Dia Europeu de la Música

La iniciativa, proposada per l’associació Blancaflor Cultural, consisteix en una jornada de nou hores en què qualsevol persona, professional o amateur, podrà tocar el piano. També s’hi intercalaran actuacions d’artistes com Bàrbara Duran, Carles Grimalt o Antoni Nicolau.

La Festa de la Música va ser iniciada el 1982 per Jack Lang, Ministre de Cultura francès, amb l’objectiu de crear un esdeveniment musical obert i gratuït per a tothom, fos amateur o professional. El seu objectiu era popularitzar la pràctica musical i acostar-la a persones de totes les edats i condicions socials, normalment en entorns a l’aire lliure com carrers, places, jardins, museus…
Avui dia, aquesta celebració s’ha expandit a més de 700 ciutats en 120 països, incloent Xina, Índia, Alemanya, Itàlia, Grècia, Rússia, Austràlia, Perú, Brasil, Equador, Mèxic, Canadà, i els Estats Units. I ara… també Manacor!
Ens en parla Carles Grimalt, membre de Blancaflor Cultural, que ha organitzat la diada en col·laboració amb l’Ajuntament: “La idea sorgeix com a continuació d’algunes activitats que ja havia promogut aquest dia mentre era a l’Ajuntament. Es tracta de tenir un piano muntat a la plaça del rector Rubí, de les 11 h a les 20 h, i que la gent vaig actuant”. Així doncs, la gent normal i corrent, que gaudeixen de la música com a aficionats, tendran l’oportunitat de mostrar les seves habilitats en públic. Però també hi actuaran músics professionals com Robin Alba, Bàrbara Duran, Antoni Nicolau o el mateix Grimalt. “De fet, en cas que l’esdeveniment funcioni”, afegeix, “veurem si pot tornar més gros i podem convidar artistes de renom, com Andreu Riera, que havia de formar-ne part, però al final no pot, perquè té un concert. Enguany és una prova”.
Reconeix, també, que l’acte es du a terme en una data difícil: “És final de curs i la gent ha d’estudiar. A part, les escoles de música i els conservatoris en aquests moments preparen els recitals de final de curs”. Tot i això, “s’ha apuntat molta gent a tocar i n’hi ha molta més que ha confirmat que vendrà, però no sap l’hora exacta”.
Carles Grimalt, finalment, comenta que “més que el Dia Europeu de la Música, cal que celebrem l’art sempre que puguem, però clar, per a organitzar actes moltes vegades hem de menester una excusa, i aquesta efemèride ens va beníssim”. Per molts d’anys, doncs, de celebrar aquest acte.

Back To Top
Search