Skip to content

Emotiu homenatge a l’expolític socialista i activista cultural Sebastià Riera ‘Mossegat’

L’acte va tenir lloc al jardí de la Torre dels Enagistes i hi participaren personalitats com Francesc Antich, Francina Armengol o Antoni Tugores, que destacaren el seu tarannà dialogant i el seu amor per la cultura.

Dia 13 de juny tengué lloc un emotiu homenatge a l’expolític socialista Sebastià Riera Fullana ‘Mossegat’. L’acte, conduït pel seu nebot Sebastià Riera Pocoví, inclogué parlaments de personalitats rellevants dins la cultura i la política de les Illes Balears, com Francesc Antich, Francina Armengol o Antoni Tugores, a més de familiars i amics. La jove cantant Maite Rama adelità els assistents amb la interpretació de “La gent que estimo”, d’Oques Grasses.
Com bé explicà Riera Pocoví durant l’acte, Sebastià ‘Mossegat’ “a tenir molta sort de poder participar amb canvis que donen identitat a un poble”, però “Manacor també ha tengut la sort que en Sebastià formàs part de la seva història i potenciàs totes les vessants que donen identitat a un poble”.
El primer dels vessants que apassionà l’homenatjat fou el de la cultura popular: “De petit, va ballar amb els indis de Crist Rei, i de gran va fer molta feina per la recuperació de la dansa dels Cossiers. Ja de més granat, va fer sa Crida de Sant Jaume el primer any que presentàvem la Mulassa, de la qual guard una foto amb molt d’apreci”, explicà el conductor de l’homenatge.
D’altra banda, Sebastià posà en marxa moltes activitats culturals, com els cursos i trobades de ball de saló i grups d’excursionisme. Era, segons va dir Jordi Caldentey, secretari de l’Obra Cultural Balear de Manacor, un “trescador de primera” i un “agermanat de la cultura”. De fet, “va impulsar un dels programes de sa televisió Manacor ,‘Les Nostres Contrades’, per acostar excursions de per tot Mallorca a la gent que seia
davant sa televisió, una obra que va durar 20 anys i que ha estat donada fa
poc el Consell Insular pel valor que té”, explicà Riera Pocoví.
Finalment, cal destacar el paper que tengé Sebastià ‘Mossegat’ respecte de la construcció de l’edifici del Teatre de Manacor i respecte de la recuperació de la Torre dels Enagistes com a museu. També ajudà a obrir la primera escoleta infantil pública de Manacor.
L’acte acabà sembrant un garrover al jardí. Segons explicaren, “s’ha triat un garrover perquè és un arbre autòcton que està ben arrelat a la nostra terra, creim que el representa bé, ja que és capaç de resistir moltes adversitats i de créixer amb les condicions més difícils. Aquest garrover, serà un record de la força d’en Sebastià i de la seva capacitat per enfrontar els reptes amb coratge i determinació per millorar el nostre poble”.

Back To Top
Search