Skip to content

Els partits acorden per unanimitat nomenar cinc dones i tres homes com a fills il·lustres i predilectes de Manacor

Manacor reconeixerà públicament la tasca que han fet vuit manacorins i manacorines pel seu poble. Tots els regidors de l’Ajuntament alçaren el braç i votaren a favor de començar els tràmits necessaris per proclamar filles i fills il·lustres l’actriu i fundadora dels Capsigranys, Catalina Riera; l’artista i pintor Joan Riera Ferrari; la mestra i recuperadora dels Cossiers, Aina Sansó i la mestra que va lluitar a favor de l’ensenyament públic des de la II República, Lluïsa Fuster.
El batle, Miquel Oliver, va avançar que “els nomenaments es faran en dues jornades que volem que es converteixin en una festa i un acte de manacorinitat”. Així durant aquests dos dies que duraran els nomenaments, també es convertiran en fills i filles predilectes de Manacor el multifacètic Cristòfol Pastor ‘Pífol’; qui fou directiva i relacions públiques de Majòrica, M. Montserrat Ferrer; la voluntària que ha fet feina pels més desafavorits, Margalida Cortès; i l’histoirador Sebastià Sansó.

Clàusules lingüístiques
Les empreses que contracti l’Ajuntament de Manacor hauran de garantir que totes les comunicacions que facin amb la ciutadania o amb l’Ajuntament siguin en català. Tant els avisos, com les factures, l’atenció al públic o el programari informàtic a partir d’ara haurà de ser, com a mínim, en català. És una mesura que es va aprovar sense cap vot en contra, però amb l’abstenció del Partit Popular. “Entenem que l’atenció als ciutadans s’ha de fer en les dues llengües oficials. Però hi ha contractes que es fan amb empreses que són de fora i també hi ha productes i materials tècnics que provenen d’altes països o comunitats i poden suposar dificultats i endarrariments en la contractació”, va justificar Maria Bel Bauzà des del Partit Popular. “El client és l’Ajuntament i l’Ajuntament és qui determina com volem que es prestin els serveis. En aquest sentit, l’aspecte lingüístic és un element tècnic més a valorar”, replicà el regidor de política, Sebastià Llodrà.

La peixateria continuarà tancada
La peixateria municipal de la plaça de Ses Verdures no reobrirà de moment perquè cap empresa o emprenedor no s’ha interessat a llogar el local per vendre peix fresc. Davant aquesta situació la portaveu d’El Pi, Cati Riera, va proposar “la possibilitat d’oferir-la a preu zero a canvi que els responsables de la peixateria adoptin certs compromisos. Cristina Capó, la regidora responsable de la plaça va admetre que les dues darreres licitacions han quedat desertes i que s’estudia “una revisió de preus”.

Obres a Porto Cristo
Els retards que acumulen les obres de reforma de la primera línia de Porto Cristo varen tornar a acaparar una part del ple. Va ser el Partit Popular que va proposar compensar econòmicament els veïnats i les empreses afectats per les obres suspenent diferents taxes. Tot i que la proposta es va aprovar amb els vots dels quatre regidors populars i amb l’abstenció de la resta de partits, tots els grups varen lamentar el caràcter populista de la proposta i plantejaren dubtes tècnics. “En temps de pandèmia va ser molt difícil eliminar les taxes de les terrasses per ajudar els restauradors i ara encara ho serà més, que aixequi la mà qui vulgui aprovar una cosa il·legal”, sentencià el batle.

Back To Top
Search