Skip to content

“En general, hem fet un disc guitarrer i hem donat molta importància als textos”

Malfet, grup liderat pel guitarrista Joan Palerm, presenten el seu segon llarga durada, Sobre el alambre (autoeditat, 2023). L’entrevistam perquè ens parli de com ha estat el procés de producció del disc i com el presentaran.

Com va sorgir aquest projecte?
Malfet va començar amb en Pau Rodríguez (veu i guitarra) i jo, que ha havíem tengut altres projectes plegats, juntament amb n’Àngel Ríos (bateria). Per aquest projecte vàrem decidir que faríem únicament música pròpia i que la part de la composició seria responsabilitat meva, encara que després els arranjaments de les cançons els feim entre tots, hi ha també una part grupal important.

Vos enfrontau al segon disc, que en teoria ha de consolidar la vostra proposta. Això ha suposat un repte o un estímul creatiu més?
Ha estat un poc les dues coses: fer un disc sempre és un repte i una motivació alhora. Nosaltres, a part, ho feim tot d’una manera molt autogestionada: ho componem tot, ho produïm, anam a l’estudi amb les idees molt clares i amb els temes molt estructurats, etc. És una responsabilitat que assumim, però també perquè ens agrada.

Què hi podrem trobar, al segon disc de Malfet?
Jo consider que Malfet és un grup de rock, i això se pot notar tant amb els primers temes com en els darrers, hi mostram les nostres intencions. És un disc compacte, que segueix una mateixa línia, però com que cap de nosaltres està especialitzat en un estil concret, adesiara surten pinzellades d’altres músiques, com el funk o la cançó d’autor. Però en general és un disc guitarrer i també amb molta importància amb els textos.

On s’ha enregistrat? Heu comptat amb l’ajuda d’algun productor?
L’hem enregistrat a l’estudi Urban, de Palma, amb Rafa Rigo i Dimas Frias. I més que produir el que han fet ha estat postproduir! A mi, personalment, m’ajuda que quan gravam ens arribin opinions externes. Tant en Rafa com en Dimas, i també qualque altre col·laborador —per exemple, en Robin Alba—, han fet algunes aportacions interessants a les bases que havíem enregistrat prèviament nosaltres.

I en el futur, com penses que pot evolucionar el vostre so?
Darrerament estic experimentant amb guitarres tocades amb slide, una mica més atmosfèriques, per influència de la música que he escoltat els darrers anys: Jackson Browne, Ray LaMontagne, Dan Auerbach…

Quines dates de presentació teniu?
De moment, dissabte 14 d’octubre serem al Teatre de Son Servera, a les 21. I després en vendran més, al desembre i al gener.

Back To Top
Search