Skip to content

L’Ajuntament de Manacor treu a licitació ‘patis oberts’ per obrir cinc nous espais a infants, adolescents i famílies

El departament de Serveis Socials, Igualtat i Joventut de l’Ajuntament de Manacor ha tret a licitació el contracte per al servei de dinamització socioeducativa, en horari no lectiu, Patis Oberts. Aquest programa oferirà activitats socials i de temps lliure dirigides a tots els infants, adolescents i famílies del municipi.
El servei de Patis Oberts es prestarà a cinc centres educatius, tant de Manacor com de Porto Cristo. La durada del contracte és de dos anys, amb possibilitat de prorrogar-lo un altre any.
Es preveu que cada pati escolar obert compti amb un servei que organitzi activitats socials i de temps lliure dirigides a tots els infants, adolescents i famílies del municipi.
La finalitat del servei és, des de l’àmbit social, oferir un espai de trobada per als infants, adolescents i les famílies del municipi, així com per fer observació directa dels infants i notificar aquells casos d’infants que puguin trobar-se en risc d’exclusió social. Concretament, el servei oferirà activitats socials, tant lliures com dirigides, i, també s’encarregarà d’obrir i tancar el pati escolar dins els horaris prevists, vetllarà pel bon ús de les instal·lacions i procurarà establir dinàmiques de relació entre els infants i adolescents.
El desembre de 2021, l’Ajuntament de Manacor recuperà el projecte ‘Patis Oberts’ al CEIP Mitjà de Mar de Porto Cristo amb l’objectiu que les famílies, i sobretot la població infantil i juvenil, resident a Porto Cristo i també a la resta del municipi, guanyàs un espai de lleure. Posteriorment, també s’incorporaren diferents centres educatius del municipi.
El programa ‘Patis Oberts’ obri els patis de les escoles com un espai d’ús públic per a famílies, infants i adolescents, fora d’horari escolar entre setmana, els dissabtes i en període de vacances escolars. L’Ajuntament pretén d’aquesta manera optimitzar l’ús dels centres escolars, potenciant el seu vessant educatiu i social, fent possible un ús del pati entre els col·lectius i/o activitats que es puguin realitzar sense interferències tot potenciant la seva interrelació; donar una alternativa de lleure als infants i joves i les seves famílies que s’exerceix de forma autònoma en un context segur i de proximitat; i facilitar als infants, joves i les seves famílies materials de joc i propostes lúdiques inclusives, coeducatives i d’ús lliure dins del recinte.
Les empreses interessades poden trobar tota la informació sobre el procés de licitació a la Plataforma de Contractació de l’Estat: https://contrataciondelestado.es/wps/poc?uri=deeplink:detalle_licitacion&idEvl=56c5mlIB%2BQZvYnTkQN0%2FZA%3D%3D

Back To Top
Search