skip to Main Content

Tiramisú de torró

Bones festes!

Ingredients

• 250 g de mascarpone
• 250 g de nata per muntar
• 2 vermells d’ou
• 30 g de sucre
• 150 g de torró de Xixona
• Pa de pessic casolà, tallat prim i en cercles(*)
• 50 g d’aigua
• 50 g de sucre
• 1 raig d’Amaretto
• Torró d’Alacant, “pets de monja” i perletes per decorar (opcional)

Passa a passa

1. Primer de tot prepararem la nata, ha de reposar un vespre sencer. Posarem la nata amb el sucre dins un perol al foc fins que comenci a bullir. El retiram del foc i sense deixar de remoure afegim els dos vermells d’ou. Tot això ho deixam ben tapat amb paper film a pell (tocant la superfície de la crema) dins la gelera. Ho deixam tot el vespre, ho necessitarem ben fred.
2. Prepararem el pa de pessic, però en comptes de fer-lo en un motlle rodó per pastissos ho farem sobre un motle pla, dels de fer coca de verdures.
3. El dia següent primer de tot prepararem el xarop posant l’aigua, l’Amaretto i el sucre al foc i deixant-lo bullir uns minutets i després el reservarem.
4. Ratllarem el torró de Xixona i el reservarem. També tallarem el pa de pessic amb un tallador de galletes rodó, del diàmetre més adient al nostre recipient. Si ens ha sortit un pa de pessic molt gruixat en podem fer “llesques” per fer-lo més prim. També ho reservarem.
5. Posarem en un bol el mascarpone i la nata del dia anterior (tots dos ben freds) i ho mesclarem bé amb el turmix, que no quedi cap grum. Seguidament, amb unes varetes elèctriques ho pujarem tot. Ens ha de quedar una mescla bastant ferma.
6. Amb una espàtula de silicona mesclarem el torró ratllat amb la nata i el mascarpone. Posarem tota la mescla en una màniga pastissera amb un filtre rodó.
7. Amb totes les parts preparades ja podem muntar les nostres postres. Amb la màniga pastissera posarem una bolleta de crema en el fons de la copa. A sobre d’ella posarem un cercle de pa de pessic i el pintarem amb el xarop d’Amaretto. A sobre posarem bolletes de crema fins a compondre tot un pis. Tornarem posar un cercle de pa de pessic pinzellat amb l’Amaretto i coronarem amb un altre pis de crema de torró. Així és com ho he fet jo, però es poden fer altres presentacions!
8. Ja només ens queda la decoració. Per això triturarem torró d’Alacant, del dur, però que es notin els trossets, i en posarem un poc per sobre del tiramisú. Per arrodonir jo he afegit unes pastes fluixetes que es diuen “pets de monja” i unes perletes daurades de sucre, que fan més festiu. Creieu-me que sense res decoratiu també són unes postres boníssimes!
(*) Pa de pessic: 200 gr de sucre, 160 gr d’oli d’oliva suau, 200 gr de farina amb llevat incorporat, 4 ous de talla M, una cullereta de llevat en pols i un glop de llet.

Back To Top
Search