Skip to content

Els més llegits de 2022

Durant aquest any que tot just ara ha acabat la nostra web ha rebut un total de 143.435 visites durant aquest darrer any. Amb una mitjana pròxima a les 400 lectures diàries, la web ha viralitzat alguns posts entre els nostres lectors i fins a 22 notícies han superat les 500 lectures. Com sempre, les notícies més llegides han estat variades tant en format com en extensió. Així, l’entrevista a la gabellina Magdalena Nebot sobre Aurora Picornell, la troballa simbòlica més important a Son Coletes enguany, ha resultat la més llegida, però també li han fet a prop entrades de la secció del Xep-a-xep com la referència a les obres de la nova casa de Rafel Nadal a l’antiga residència de donya Carme Servera, o d’altres clàssics com les entrevistes del nostre col·laborador Rafel Perelló. Molt remarcables són les acollides del relat i l’entrevista a la jove Rosa Fornés sobre el trastorn de la conducta alimentària. La solidaritat manacorina amb Ucraïna i el tancament dels forns de Ca’n Ribot i Ca Na Monja també han captat l’interès dels nostres lectors.

1 El símbol d’Aurora Picornell (2.374 lectures)

El mes d’octubre es va confirmar la identificació de les restes d’Aurora Picornell al cementeri de Son Coletes a Manacor. La sorpresa fou majúscula, atès que sempre s’havia pensat que havia estat assassinada a Porreres. Joan Sitges va entrevistar Magdalena Nebot. La mare d’aquesta gabellina va veure com s’enduien Aurora Picornell i les Roges del Molinar.

“Ma mare va veure com s’enduien a matar n’Aurora i les roges. Va pensar que no les tornaria a veure. I així va ser”

 

2 Alopècia i devastació (2.277 lectures)

Molt celebrada va ser la publicació d’un mem que havia circulat per les xarxes sobre la devastació dels pins que envoltaven l’antiga residència de donya Carme Servera a Porto Cristo, avui futura residència del matrimoni Nadal-Perelló. El mem comparava la devastació dels pins amb l’alopècia que acompanya el tennista des de va alguns anys. Claregen les penyes, clareja la closca.

“Allò que fas a la mare natura t’ho fas a tu mateix…”

 

3 i 12 Nostàlgia del pa bo (1.652 i 748 lectures)

El forn de Ca’n Ribot tancarà les portes en encetar l’any 2023. Nosaltres ho anunciàvem tot just començar el 2022. L’allau de lectures demostra l’estima que té la gent de Manacor per aquest forn i pel nostre pa de sempre. El tancament, ja efectiu, del forn de Ca Na Monja, també 748 lectures i quedà a l’onzena posició de les notícies més llegides de l’any.

Ca’n Ribot, un forn de cent anys amb un futur incert

Tanca Ca Na Monja, se’n van els forns de sempre

 

4 Quaranta anys dels Esperits (1.219 lectures)

El temps passa de forma inexorable. Molts dels qui baixaven al tuguri més mític de la nit manacorina ja no hi són per contar-ho. Nosaltres en parlàrem amb alguns dels responsables d’aquest establiment, i tots ens confirmaren que un bar com aquell avui és impossible, tant pels canvis d’hàbits de la gent com l’augment del zel en el compliment de lleis i normatives.

“Quan posàvem heavy el Sant Crist es tapava les orelles”

5 i 11 Madò Francisca Gorriona i l’amo en Toni de Ca’n Prebebò (979 i 796 lectures)

Les entrevistes de Rafel Perelló sempre tenen un lloc, o un parell, entre les notícies més llegides de la web de Cent per Cent. Aquesta vegada, l’honor ha correspost a madò Francisca Gorriona, de Maria de la Salut i antiga collidora d’oliva a Sóller. Una altra entrevista de Perelló, en aquest cas a l’amo en Toni de Ca’n Prebebò, ha quedat en desena posició amb 796 lectures.

“Era casada i no havia vist ni una gelera ni una ràdio”

“Els pastors sempre duien un brotet de mata a la boca i es morien amb totes les dents”

6 i 8 Sobre el TCA i l’anorèxia (917 i 900 lectures)

Rosa Fornés, antiga alumna de l’IES Porto Cristo va resultar finalista en un concurs de relats, amb la seva història sobre el Trastorn de Conducta Alimentària que ha patit. El publicàrem i fregà les 1.000 lectures. Setmanes després l’entrevistàrem a ella i a la seva família. La interviu ha resultat la vuitena notícia més llegida, amb 900 lectures.

“Fins als ossos”, de Caterina Rosa Fornés Ramon

“A ca nostra no hi ha bàscula, jo ara no sé què pes”

7 Solidaritat amb Ucraïna (911 lectures)

Sens dubte una de les males notícies de l’any ha estat l’esclat de la guerra entre Rússia i Ucraïna. El mes de març, sis furgonetes partiren de Manacor per anar a cercar refugiats ucraïnesos que fugien del desastre de la guerra. Alguns ja se n’han pogut tornar, molts d’ells viuen encara entre nosaltres, a l’espera del retorn de la pau.

De Manacor fins a la frontera d’Ucraïna

9 El naixement del PALO (850 lectures)

La innocentada de Cent per Cent d’enguany ha tornat a esdevenir viral a Manacor. La suposada coalició entre Nou Ordre Nacional, Vox i Plataforma per Manacor no sols ha aconseguit ser una de les “notícies” més llegides, sinó que ha arribat a embullar més d’un lector.

Neix el PALO, el partit que uneix totes les tendències de l’extrema dreta “per no deixar escapar cap vot”

10 Un hospital que creix (830 lectures)

Catalina Vadell, gerent de l’Hospital de Manacor, va explicar a Cristina Bauzà en una entrevista aquest setembre passat els detalls de les obres d’ampliació de la infraestructura sanitària comarcal, que varen començar ara fa tres mesos. Més aparcaments, més espais per a tractaments ambulatoris, noves àrees quirúrgiques i d’UCI… L’Hospital havia quedat petit.

“El que diferencia l’Hospital de Manacor de la resta no és res material, sinó que és la gent”

13 Vint anys de Cent per Cent (723 lectures)

La nostra publicació ha fet vint anys de vida i ho fa amb bona salut econòmica i informativa. El reportatge de Joan Sitges sobre els inicis de la revista va merèixer un interès més que notable dels nostres lectors, molts dels quals són fidels seguidors de les nostres pàgines des del dia primer que sortírem d’impremta, aquell llunya 13 de desembre de l’any 2002.

La revista de les cent persones: la curolla d’un grup que va fer possible una nova idea de revista local i en català

14 La sort de na Berta (654 lectures)

Margalida Llull i Albert Rosselló ens explicaren de primera mà en què consisteix l’atròfia muscular espinal, la malaltia que pateix des que va néixer la seva filla Berta. Els avenços mèdics han permès que na Berta pugui viure i créixer i superar una esperança de vida que a penes superava els dos anys fa poc temps. Això i l’amor de la seva família ha estat la seva gran sort.

“Necessitam acceptar la seva malaltia i fer que ella la pugui acceptar”

15 Toni Gomila i la Vila del Llibre (609 lectures)

No hi ha dubte que la Vila del Llibre a Manacor va resultar ser una revolució, no sols cultural, sinó també urbanística i d’autoestima de poble. Veure  vius els carrers del centre, tan sovint silenciosos i només desbaratats pels bots de qualque pilota va suposar una injecció de moral per a veïnats  i comerciants.

“Del que estic més content és que els mateixos veïnats del carrer del Pou Fondo s’han posat a fer els locals nets”

Back To Top
Search